SKANDAL NA BRIFINGU BORISA DŽONSONA: Hteli da puste samo probrane novinare, pa otišli svi
Foto: EPA/Jason Alden / POOL

bregzit

SKANDAL NA BRIFINGU BORISA DŽONSONA: Hteli da puste samo probrane novinare, pa otišli svi

Planeta -

Novinari su danas napustili brifing zakazan u sedištu britanske vlade o planu premijera Borisa Džonsona za Bregzit, pošto je šef službe za komunikacije premijera pokušao da dozvoli ulazak samo odabranim medijima.

Kako piše Indipendent na svom portalu, mediji su dobili poziv na tehnički brifing o premijerovam planu da pregovara o sporazumu po kanadskom modelu slobodne trgovine sa Evropskom unijom do kraja godine.

Kada su dopisnici stigli u Dauning strit 10 traženo im je da se predstave i rečeno da stanu u dve grupe na suprotnim stranama hola na ulazu, a zatim je šef službe za komunikacije Li Kejn pozvao grupu sa jedne strane da uđe, a drugoj grupi rekao da ode.

Na zahtev da Dauning strit objasni zašto je odbio ulaz određenim medijima, među kojima je bio i Indipendent, Kejn je rekao da oni mogu da zovu na brifinge koga žele i kada žele, posle čega su svi novinari odbili da učestvuju na događaju pod tim uslovima.

Kejn je odbio da kaže koliko je javnog novca potrošeno na planiranje brifinga, koji je trebalo da uključi eksperte, među kojima i glavnog pregovarača Dejvida Frosta.

(Kurir.rs/FoNet/Foto ilustracija: EPA/Jason Alden / POOL)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track