Najnovije vesti

BRITANAC POBEDIO KORONAVIRUS UZ POMOĆ STAROG RECEPTA: Nisam hteo da pijem antibiotike, ali mi je ovo pomoglo!
Foto: Facebook/Connor Reed

preležao koronavirus

BRITANAC POBEDIO KORONAVIRUS UZ POMOĆ STAROG RECEPTA: Nisam hteo da pijem antibiotike, ali mi je ovo pomoglo!

Planeta

Britanac Konor Rid (25), nastavnik engleskog jezika iz Velsa, zaradio je smrtonosni koronavirus u Vuhanu pre otprilike dva meseca, ali tvrdi da se izlečio kuvanim viskijem sa dodatkom meda.

Rid, koji u Kini živi poslednje tri godine, a u Vuhanu poslednjih šest meseci, otišao je u Bolnicu Univerziteta Centralne Kine u tom gradu zbog otežanog disanja i jakog kašlja.

"Koristio sam inhalator koji mi je ublažio kašalj i pio kuvani viski s medom sve dok sam ga imao. To je star lek, ali izgleda da je obavio posao. Nisam hteo da pijem antibiotike, koje su mi prepisali lekari, jer nisam hteo da koristim farmaceutska sredstva", objasnio je za britanske medije.

Dve nedelje nakon što je otpušten iz bolnice, saznao je da je bio zaražen korona virusom. On je dodao je britansko ministarstvo spoljnih poslova delovalo “nezainteresovano” kada im je rekao za infekciju.

"Uporno su pitali da li hoću mesto u avionu kako bih napustio zemlju, a ja sam odgovarao da ne želim, da ću tu da ostanem. Ja sam živi dokaz da koronavirus može da se pobedi", dodao je on.

Rid kaže da mu je šef rekao da će ponovo krenuti na posao za dve nedelje, ali da nije siguran.

Kaže da je Vuhan opusteo, da u supermarketima ponestaje namirnica, a u apotekama lekova i maski.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Facebook/Connor Reed

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...