ŠTA SE TO DOGAĐA U MEKSIKU: Još jedan aktivista za očuvanje leptira ubijen, pretili im jer su se borili protiv seče šuma
Homer Gomez, Foto: Youtube/Printscreen

pronašli ga izubijanog

ŠTA SE TO DOGAĐA U MEKSIKU: Još jedan aktivista za očuvanje leptira ubijen, pretili im jer su se borili protiv seče šuma

Planeta -

U Meksiku je pronađen mrtav drugi aktivista koji se zalagao za očuvanje leptira monarha i šuma u kojoj oni prebivaju.

Raul Hernandez radio je kao vodič u parku leptira u saveznoj meksičkoj državi Mičoakanu. Njegovo izubijano telo nađeno je samo dva dana nakon sahrane drugog aktiviste - Homera Gomeza.

Hernandez (44) je nestao 27. januara. Napustio je park kao i obično, a poslednji put je viđen u podne u selu El Ojamel.

Pronađen je šest dana kasnije na vrhu brda El Kampanarija. Forenzičari kažu da je telo bilo prekriveno modricama i da je imao ranu na glavi. Istraga o njegovoj smrti je u toku.

Strahuje se da bi njegova smrt mogla da bude povezana sa slučajem Homera Gomeza koji je nestao na istom području 13. januara. Njegovo telo je pronađeno u bunaru 29. januara, a porodica je rekla kako je primao pretnje zbog svoje kampanje protiv seče drveća.

Gomez je bio aktivista koji se borio za očuvanje leptira monarha i njihovog staništa. Prošle godine je osnovao i park leptira monarha kako bi time pokušao da zaustavi ilegalnu seču šuma na tom području.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja