TUGA U MISISIPIJU, MAJKA I ŠESTORO DECE IZGORELI U POŽARU: Vatra izbila u porodičnoj kući, otac jedini preživeo (VIDEO)
Foto: Profimedia

užas

TUGA U MISISIPIJU, MAJKA I ŠESTORO DECE IZGORELI U POŽARU: Vatra izbila u porodičnoj kući, otac jedini preživeo (VIDEO)

Planeta -

Majka i njeno šestoro dece, među kojima i jednogodišnja beba, poginuli su u požaru koji je izbio u njihovoj kući u američkoj saveznoj državi Misisipi. Otac je jedini preživeo požar koji je "progutao" njihov dom u gradu Klinton. On je prevezen u bolnicu zbog zadobijenih opekotina drugog stepena i udisanja dima. Uzrok izbijanja požara za sada nije poznat.

Lokalni zvaničnici su izjavili da ne sumnjaju da je u pitanju namerno izazvan požar, dodajući da su električne instalacije mogući uzrok. Drvena kuća izgrađena je oko 1951. godine, a na pojedinim prozorima bile su postavljene rešetke, što je mogucge jedan od razloga što porodica nije mogla da pobegne.

Majka (33) je bila učiteljica i imala je pet dečaka i jednu devojčicu, koja su imala između jedne i 15 godina. Petoro dece pronađeno zajedno je u jednoj sobi, dok su majka i još jedno dete pronađeni u drugoj spavaćoj sobi, izjavio je šef vatrogasne službe Džef Blekledž, objavio je Njujrok tajms.

Otac je povređen dok je pokušavao da spase porodicu, dodao je on. Vatrogascima je trebalo 40 minuta da pod kontrolu stave požar koji je izbio u subotu pola sata posle ponoći, navodi BBC. Klinton, mesto sa oko 26.500 stanovnika, udaljeno je 16 kilometara od glavnog grada Džeksona.

AP dodaje da je najmlađa žrtva bila jednogodišnja Felisiti Prisli.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track