SANDERS SIGURAN POSLE POBEDE: Ovo je početak kraja Donalda Trampa (VIDEO)
Foto: EPA/Cristobal Herrera

trka za predsednika

SANDERS SIGURAN POSLE POBEDE: Ovo je početak kraja Donalda Trampa (VIDEO)

Planeta -

Senator Berni Sanders, koji je pobedio na demokratskim primarnim izborima u Nju Hempširu, izjavio je da je to "početak kraja Donalda Trampa".

"Pobedićemo, jer imamo program koji se odnosi na potrebe radnika širom zemlje. Ova pobeda je početak kraja Donalda Trampa", rekao je Sanders (78) pristalicama u Mančesteru u Nju Hempširu.

foto: Profimedia

Odmah iza Sandersa po broju glasova u Nju Hempširu našao se Pit Butidžidž, bivši gradonačelnik Saut benda u Indijani, dok je nekadašnji favorit Džo Bajden posle kokusa u Ajovi pretrpeo novi težak udarac.

Sanders je osvojio 26 odsto glasova, a Butidžidž 24,4.

foto: EPA/Katherine Taylor

Senatorka Ejmi Klobučar, koja je, prema ocenama stručnjaka i publike imala dobar nastup u TV debati u petak uveče u Nju Hempširu, zauzela je treće mesto.

foto: EPA/Cristobal Herrera

Nekadašnji favorit Bajden posle kokusa u Ajovi pretrpeo je težak udarac i u Nju Hempširu gde je tek na petom mestu, iza senatorke iz Masačusetsa Elizabet Voren.

foto: EPA/Cristobal Herrera

Svestan da ga čeka razočaravajući rezultat, Bajden je napustio Nju Hempšir pre nego što su počeli da stižu prvi rezultati, i otišao da vodi kampanju u Južnoj Karolini.

Broj kandidata za demokratsku nominaciju počeo je da se smanjuje a tokom večeri iz trke su se povukli biznismen Endru Jeng i senator Majkl Benet.

Sanders je pre četiri godine ubedljivo pobedio Hilari Klinton u Nju Hempširu sa 60 odsto glasova, ali ipak nije uspeo da osvoji stranačku nominaciju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/Cristobal Herrera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track