Najnovije vesti

DILER DROGE SE SRUŠIO U ZATVORU: Sumnja se na smrtonosni virus, zatvorenici u panici (FOTO)
Foto: Profimedia

panika u britaniji

DILER DROGE SE SRUŠIO U ZATVORU: Sumnja se na smrtonosni virus, zatvorenici u panici (FOTO)

Planeta

Britanac Mark Rambl (31) koji je osumnjičen za trgovinu drogom je možda doneo koronavirus u britanski zatvor nakon izručenja iz Tajlanda.

On je izručen sa Tajlanda 27. januara, a po dolasku u Britaniju se srušio u zatvoru Bulingdonu, a sumnja se da je zaražen novim koronavirusom.

Tajlandsko Ministarstvo zdravlja tvrdi da Rambl nije imao simptome zaraze novim virusom, od kojeg je do sada umrlo više od 1.100 a zaraženo preko 45.000 ljudi.

Tajlandsko ministarstvo je navelo da je Rambl prošao sve standardne zdravstvene preglede pre nego što je izručen, inače mu ne bi bilo dozvoljeno da putuje. Zvaničnici Tajlanda, prve zemlje van Kine u kojoj se pojavio slučaj zaraze novim koronavirusom 13. januara, takođe tvrde da nema slučajeva infekcije među ostalih 300.000 zatvorenika u zemlji.

foto: Profimedia

Oni su rekli da je Rambl bio u Britaniji najmanje 16 dana, što znači da je prošao kroz prihvatljivi inkubacioni period od 14 dana, pre potencijalne zaraze na Tajlandu. Rambl se srušio u svojoj ćeliji u ponedeljak. Bolničarka koja je prva proveravala Ramblovo zdravstveno stanje dobrovoljno je otišla u kućnu izolaciju.

1 / 3 Foto: EPA/Royal Thai Police

Osuđenici Bulingdona zaključani su u svoje ćelije, dok je zatvor zahvatila panika.

Zatvorenicima će donositi hranu na tanjirima koji će se ubacivati kroz otvore na vratima.

Rambl je hitno prebačen u izolaciju u bolničkom krilu zatvora a trenutno je smešten u “specijalnoj bolnici” van zatvorskih zidova.

Inače, Rambl je uhapšen u Pataji na Tajlandu prošlog novembra zbog sumnji da je povezan sa trgovinom droge. On treba da se pojavi pred sudom u Oksfordu 20. februara. Tokom boravka na Tajlandu on je na društvenim mrežama objavljivao svoje fotografije sa poznatim ličnostima, uključujući i legendu boksa Rikija Hatona.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...