Najnovije vesti

OBJAVLJENI DOSAD NEVIĐENI SNIMCI EL ČAPA: Čuvari ga šišaju i uzimaju otiske prstiju, a evo šta je rekao ČIME SE BAVI
Foto: Youtube/Noticias Telemundo

zatvorska uniforma sa brojem 3870

OBJAVLJENI DOSAD NEVIĐENI SNIMCI EL ČAPA: Čuvari ga šišaju i uzimaju otiske prstiju, a evo šta je rekao ČIME SE BAVI

Planeta

Najpoznatiji meksički narko-bos Hoakin Guzman, poznatiji kao El Čapo, koji je osuđen na doživotnu robiju, pojavljuje se na dosad neobjavljenom snimku na kom se vidi kako u pritvoru daje otiske prstiju. Snimak je iz 2016. godine.

Kako se može videti, El Čapo nosi zatvorsku uniformu sa brojem 3870 i čuje se kako odgovara na pitanje policajaca dok mu premazuju ruku za davanje otisaka.

"Nadimak? El Čapo. Zanimanje? Farmer", kaže El Čapo.

Takođe, El Čapo kaže da ima 58 godina, da ima završenu osnovnu školu, da nosi pantalone broj 34. Na pitanje ko mu je žena kaže da je oženjen Alehandrinom Salazar, ali da živi sa Emom Koronel.

Snimak je star četiri godine i objavljen je ove nedelje. El Čapo se sada nalazi u zatvoru u SAD gde izdržava doživotnu robiju.

Inače, El Čapo je snimljen u zatvoru Altiplano u Meksiku 2016. godine. Tako je zabeležen trenutak njegovog zatvaranja posle dva prethodna bekstva iz meksičkih zatvora.

Takođe, objavljeno je i nekoliko fotografija na kojima se vidi kako čuvari šišaju El Čapa i briju mu brkove.

Guzman je izručen SAD 2017. godine gde je osuđen za trgovinu tone kokaina, heroina i drugih opijata kao vođa kartela Sinaloa.

On je prošle godine prebačen iz zatvora u Njujorku u jedan od najbezbednijih zatvora u SAD. Meksičkog narko-bosa su, naime, letos prebacili helikopterom u zatvor Florens u Koloradu.

U pitanju je kaznena ustanova sa maksimalnim obezbeđenjem, iz koje niko nikad nije pobegao.

El Čapo je, navodno, smešten u najizolovanijem delu zatvora, u kojem niko ne sme da ga poseti, a s obzirom na to šta se sve El Čapu stavlja na teret, teško da će više ikada ugledati svetlost dana.

foto: EPA/Jose Mendez

Narko-bos nije mogao ni sa ćerkom da proslavi njeno venčanje. Iako su na slavlju bili članovi El Čapovog kartela, mlada je morala da se zakune na večnu ljubav svom izabraniku bez očevog blagoslova.

Koliko je meksički narko-bos zaista bio moćan, govori i da se od njegovog hapšenja trgovina drogom iz Meksika u SAD drastično smanjila.

Njegov kartel Sinaloa se zaista urušio, a frakcije koje su se stvorile El Čapovim hapšenjem, međusobno se bore za prevlast. Kontrolu pokušava da zadrži jedan od El Čapovih glavnih saradnika Imael "El Maho" Zambada.

Kurir.rs/Dejli mejl

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...