Najnovije vesti

MEDICINSKA SESTRA U 9. MESECU TRUDNOĆE LEČI OBOLELE OD VIRUSA: Ovaj snimak je razbesneo Kineze! (VIDEO)
Foto: Twitter/Everyday hero

borba sa virusom

MEDICINSKA SESTRA U 9. MESECU TRUDNOĆE LEČI OBOLELE OD VIRUSA: Ovaj snimak je razbesneo Kineze! (VIDEO)

Planeta

U borbi protiv smrtonosnog koronavirusa, u Kini je medicinsko osoblje danonoćno uposleno, mnogi od njih nemaju vremena ni za odmor, a snimak trudne medicinske sestre iz bolnice u Vuhanu izazvao je negodovanje širom zemlje.

Iako je državna televizija CCTV prikazala Zao Ju, u devetom mesecu trudnoće, kao heroinu, to se nije mnogo svidelo građanima koji smatraju da trudnici nije mesto sa obolelima od opasnog virusa.

Jedan korisnik istakao je da su trudnicu iskoristili kao "propagandno sredstvo".

Snimljena je kako testira pacijenta koji je kasnije poslat na odeljenje zbog groznice. Na snimku se čuje kako joj pacijent govori da ne radi jer je opasno.

Zao Ju u videu priznaje da se njena porodica protivi da i dalje radi, ali dodaje da se nada da će dati svoj doprinos u borbi protiv virusa.

"Možemo li da zaustavimo ovu propagandu? Ko je doneo odluku da je ovaj video dobar? Trudnica ne bi trebalo da bude u prvoj liniji borbe protiv virusa", napisao je jedan korisnik društvenih mreža.

Podsetimo, više od 2.200 ljudi umrlo je od koronavirusa u Kini, dok je većina smrtnih slučajeva u Vuhanu, centru prestonice Hubej.

Samo u Kini ima više od 75.000 zaraženih. Virus se takođe raširio širom sveta sa više od 1.000 obolelih i nekoliko smrtnih slučajeva.

Kurir.rs/BBC

Foto: Twitter/Everyday hero

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...