Najnovije vesti

STRAVIČNA NESREĆA U PAKISTANU: U sudaru voza i autobusa poginulo 19 ljudi, a 28 je povređeno (VIDEO)
Foto: Profimedia

horor

STRAVIČNA NESREĆA U PAKISTANU: U sudaru voza i autobusa poginulo 19 ljudi, a 28 je povređeno (VIDEO)

Planeta

U jučerašnjem sudaru voza i autobusa na neobeleženom pružnom prelazu, poginulo je 19, a povređeno 28 ljudi, saopštio je načelnik lokalne policije na jugu Pakistan, prenosi AP.

Lokalni policijski načelnik, Irfan Ali Smu, izjavio je da je vozač autobusa kriv za nesreću jer je pogrešno procenio udaljenost i brzinu voza.

Nesreća se dogodila u oblasti Rohri, oko 470 kilometara severno od prestonice Karačija.

Autobus se potpuno raspao od siline udara, a pripadnici spasilačkog tima su tokom noći, uz velike napore, tragali za telima poginulih razbacanim i do 400 metara od pružnog prelaza i spašavali povređene putnike voza i autobusa.

Nekoliko povređenih je u kritičnom stanju.

Kasno sinoć, predstavnik pakistanske železnice Tarik Kolači je saopštio da je evidentirano više povređenih, ukupno 43, a novinar AP ukazuje da ovakve nepodudarnosti nisu retkost u Pakistanu.

Ni ovakve nesreće nisu retkost u Pakistanu, a najčešći uzroci su nepoštovanje bezbednosnih standarda, oskudna signalizacija i loši vozači.

U prošlogodišnjem požaru u vozu u Pendžabu, izazvanom eksplozijom gasa u kihinji, poginulo je 74 ljudi.

Preživeli putnici nesreće u Pandžabu su posvedočili da je vozu bilo potrebno oko 20 minuta da se zaustavi nakon eksplozije, navodno zbog problema sa sistemom za kočenje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...