KIM NE HAJE ZA KORONA VIRUS: Dok njegovi saradnici nose maske, lider Severne Koreje nema zaštitu na licu
Foto: Profimedia

nadgledao vojne vežbe

KIM NE HAJE ZA KORONA VIRUS: Dok njegovi saradnici nose maske, lider Severne Koreje nema zaštitu na licu

Planeta -

Lider Severne Koreje Kim Džong-un nije smatrao da je neophodno da preduzme preventivne mere zaštite od koronavirusa kada je nedavno nadgledao vojne vežbe. On je sedeo tik uz svoje vojne zvaničnike, koji su sa druge strane svi do jednog nosili maske za lice, prenosi Raša tudej.

Na fotografijama koje je objavila centralna novinska agencija KCNA, vidi se Kim kako sedi u kamufliranom rovu i posmatra artiljerijske vežbe.

Kim je nosio crni kožni kaput i kapu, a ono što je svima zapalo za oko jeste da lider Severne Koreje nije imao nikakvu zaštitnu opremu. Međutim, njegovi saradnici su nosili zaštitne medicinske maske za lice.

Za sada ne postoje potvrđeni izveštaji o koronavirusu u Severnoj Koreji. Ali sa druge strane, njene blizina sa epicentom bolesti u Kini navela je vladu da poveća budnost na granici. Takođe će uvesti i karantinske mere kada to oceni potrebnim.

"Svi radnici jačaju kampanju za podizanje svesti o globalnom širenju bolesti i politici prevencije i lečenja, tako da niko ne spušta zaštitu jer se epidemija nije dogodila u našoj zemlji", navodi se u izveštaju KCNA.

RT prenosi da je ovo drugo Kimovo pojavljivanje u javnosti ove nedelje bez zaštite. U ponedeljak se takođe pojavio bez maske, a tom prilikom je nadgledao raketne testove.

Kurir.rs/RT

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track