MERKELOVA APELOVALA NA NEMCE: Smanjite kontakte samo na najužu porodicu, poštedite starije ljude!
Foto: EPA / Hayoung Jeon / Pool

borba protiv epidemije

MERKELOVA APELOVALA NA NEMCE: Smanjite kontakte samo na najužu porodicu, poštedite starije ljude!

Planeta -

Nemačka kancelarka Angela Merkel apelovala je danas na građane te zemlje da socijalne kontakte smanje na najmanju moguću meru.

"Pozivam građane da izbegavaju sva okupljanja osim kontakata u najužem krugu porodice. Time konkretno pomažemo i pokazujemo solidarnost", rekla je Merkel u redovnoj video-poruci subotom.

Ona je ukazala na savete stručnjaka koji pozivaju na uzdržavanje od poseta starijim osobama kako ne bi došlo do zaraze "osetljivih društvenih grupa" i izrazila uverenje da će se građani iz ličnog uverenja držati tih pravila".

Merkel je objasnila da je pandemija koronavirusa "velik izazov" za čitavo društvo i da će potraga za lekovima i vakcinom "još potrajati", prenosi Hina.

foto: EPA / Hayoung Jeon / Pool

Ona je objasnila da su pomoćne mere potrebne kako bi se sprečilo da pandemija "ostavi duboke tragove" na ekonomiju.

Nemačka kancelarka je najavila formiranje posebnog vladinog odbora koji će pratiti razvoj događaja u vezi sa širenjem korona virusa. Odbor će pored kancelarke činiti ministri spoljnih i unutrašnjih poslova, zdravlja i odbrane.

Ministarstvo zdravlja je danas upozorilo na širenja lažnih vesti po kojima Nemačka vlada planira još snažnije ograničavanja javnog života u zemlji.

"To nije istina", poručilo je ministarstvo preko Tvitera.

Sve vesti iz sveta i regiona o koronavirusu pratite OVDE. Sve o broju i stanju zaraženih u Srbiji, kao i brojeve telefona za sve potrebne informacije pročitajte OVDE.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Hayoung Jeon / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track