Evro ruši Mereklovu

Gubi podršku

Evro ruši Mereklovu

Planeta -
Nemačka kancelarka gubi podršku Nemaca u politici za spas evra i svega još 33 odsto njih smatra da ona tu postupa ispravno

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel, koju sledeće godine čekaju savezni izbori, gubi podršku Nemaca u politici za spas evra i svega još 33 odsto njih je mišljenja da ona tu postupa u potpunosti ispravno.To pokazuju rezultati ankete demoskopskog instituta ''YouGov'' koju je danas objavio tabloid Bild i po kojoj je svaki drugi Nemac protiv kursa svog kancelara u politici za spas evra.

Kada je reč o zabrinutosti za sopstvenu ušteđevinu, među poslovično vrednim, ali i štedljivim Nemcima, ipak, vlada uznemirenost. Anketa pokazuje da 44 odsto njiih, zbog krize evra, strahuje za svoju ušteđevinu, a da, ipak, veći broj njih, 48 odsto, nema takvih briga. Većina Nemaca, oko 70 odsto, mišljenja je da bi bogati ljudi trebalo da budu više opterećeni u finansiranju posledica dužničke i evro-krize, dok manje od jedne četvrtine, njih 23 odsto, smatra da to ne bi bilo ispravno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track