Najnovije vesti

UHAPŠENI ZBOG KRAĐE 100.000 MASKI! Preti im do 10 godina zatvora!
Ilustracija, Foto: EPA / Stepan Franko

ukrajina

UHAPŠENI ZBOG KRAĐE 100.000 MASKI! Preti im do 10 godina zatvora!

Planeta

Tri muškarca osumnjičena za kradju 100.000 sanitarnih maski u jeku krize korona virusa uhapšeni su u Ukrajini, javile su danas vlasti te zemlje.

Krajem prošle nedelje lopovi su napali više preprodavaca maski i uzeli njihovu robu, navedeno je u saopštenju ukrajinskog glavnog tužioca.

Svaki put bi dogovoreni sastanci preprodavaca i potencijalnih kupaca bili prekidani dolaskom automobilom grupe muškaraca koji su nosili predmete nalik na oružje.

Prema tužiocu ti ljudi su se predstavljali kao pripadnici snaga bezbednosti i naredili prisutnim da legnu licem dole na zemlju, pre nego što su im uzeli maske i pobegli.

Osumnjičeni stari izmedju 26 i 42 godine mogu da dobiju do 10 godina zatvora. Vrednost ukradene robe procenjena je na oko 44.000 evra.

Medicinske maske postale su retkost u Ukrajini koja takodje preduzima drakonske mere da zaustavi epidemiju KOVID-19. Trenutno je takoreći nemoguće naći ih u apotekama a cena im je skočila u nekim prodavnicama.

Prema zvaničnom bilansu Ukrajina ima sedam slučajeva korona virusa i jedan od pacijenata je umro.

Od danas su zatvorene sve javne ustanove, kafići, restorani, kulturni objekti, tržni centri.

Od sutra se prekidaju tri metro mreže u zemlji, prigradski i medjugradski saobraćaj kao i saobraćanje vozova i aviona.

Više ukrajinskih biznismena, medju kojima ima i oligarha, objavili su poklone u medicinskoj opremi za bolnice za borbu protiv pandemije KOVID-19 u Ukrajini.

Kurir.rs/Beta

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...