LEKARI IZ ITALIJE I AMERIKE UPOZORAVAJU: Moguće da je koronavirus mutirao!
Foto: EPA / RUNGROJ YONGRIT

slučaj italije

LEKARI IZ ITALIJE I AMERIKE UPOZORAVAJU: Moguće da je koronavirus mutirao!

Planeta -

Moguće je da je korona virus Sars-CoV-2 mutirao, smatra virusolog bolnice Saco u Milanu Marija Rita Gizmondo, a slično mišljenje izenla je i doktorka Marija Kapua, direktorka instituta za nove patologije univerziteta u Floridi.

“U Lombardiji postoji nešto što ne shvatamo. Mrtvih ima više nego u Kini, i to na prostoru koji je znatno manji i u mnogo kraćem vremenu. Događa se nešto čudno” rekla je Gizmondo, prenosi Večernji list.

Neobjašnjiva je, smatra Gizmondo, agresivnost korona virusa u Lombardiji. Zbog toga je naučnoj zajednici uputila poziv: “Ujedinimo se da shvatimo!”.

foto: EPA / RUNGROJ YONGRIT

Ako svi zajedno budemo izučavali segment po segment verovatno ćemo uspeti da shvatimo kakav je korona virus, kaže doktorka Gizmondo.

Na pitanje zašto u Lombardiji ima toliko mrtvih od korona virus, Gizmondo kaže da postoji više činilaca koje treba razmotriti. Prvo je visoka prosečna starost zaraženih, a potom gustina naseljenosti.

Neki italijanski naučnici smatraju da je bržem širenju virusa na severu Italije u odnosu na jug zemlje doprinelo i zagađenje vazduha na severu.

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA/ RUNGROJ YONGRIT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja