DOKTOR UPOZORIO VLADIMIRA PUTINA! Rusija mora da se spremi za ITALIJANSKI SCENARIO!
Foto: Profimedia

moskva

DOKTOR UPOZORIO VLADIMIRA PUTINA! Rusija mora da se spremi za ITALIJANSKI SCENARIO!

Planeta -

Ruska vlada naredila je civilnom vazduhoplovstvu da od 27. marta suspenduje sve redovne i čarter letove u Rusiju i iz nje.

Ruskim aviokompanijama će i dalje biti dozvoljeno da lete u druge zemlje kako bi vratili ruske državljane kući ili ako imaju specijalna ovlašćenja vlade.

Najava zabrane je usledila nakon što je Rusija u sredu zabeležila najveći dnevni skok u broju zaraženih kada su potvrđena 163 nova slučaja.

Nove mere ne odnose se na domaće letove unutar Rusije. Vlada je rekla da će Rusi koji nisu mogli da se vrate zbog ograničenja, koje su nametnule države u kojima se nalaze, trebalo da preduzmu mere kako bi ostali bezbedni.

Rusija je prošle nedelje zatvorila svoje granice za strance. Ranije u martu, Rusija je ograničila letove ka Evropskoj uniji i iz nje.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da će uskoro najaviti nove oštrije mere za rusku prestonicu , rekavši da sledeće nedelje želi da zatvori parkove, kafiće, restorane i tržne centre.

Zabrinutost raste kako se broj slučajeva neprestano povećava, posebno u Moskvi.

Denis Protsenko, glavni lekar nove moskovske bolnice koja leči bolesnike sa koronavirusom, rekao je Vladimiru Putinu da Rusija mora da bude spremna za "italijanski" scenario.

"Ako dođe do velikog skoka zaraženih, a Moskva je krenula u tom pravcu, naša bolnica je spremna za transformaciju", rekao je Protsenko.

Kurir.rs/SCMP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track