KORONA ZATVARA NOVINE U AUSTRALIJI: Mardokova kompanija prestaje sa štampanjem čak 60 listova!
Foto: EPA / JOEL CARRETT

nema prihoda

KORONA ZATVARA NOVINE U AUSTRALIJI: Mardokova kompanija prestaje sa štampanjem čak 60 listova!

Planeta -

Najveća australijska novinska grupa, Njuz kor (News Corp), medijskog magnata Ruperta Mardoka, objavila je danas da prekida štampanje oko šezdeset regionalnih listova zbog pada prihoda od reklama vezano s epidemijom korona virusa.

Njuz kor je saopštio da listovi u državama Novi južni Vels, Viktorija, Kvinslend, Južna Australija više neće izlaziti u štampanom izdanju i od sada će biti dostupni samo preko interneta.

"Nismo olako doneli tu odluku", rekao je Majkl Miler, izvršni direktor Njuz Kor Australejža, preneo je nacionalni dnevnik grupe "The Australian".

"Kriza vezana za korona virus izazvala je ekonomske pritiske bez presedana i činimo sve u našoj moći da sačuvamo najveći mogući broj radnih mesta", rekao je Miler.

Rekao je da je prekid štampanja lokalnih izdanja bio iznudjen zbog ogromnog pada prihoda od reklama nastalog usled restriktivnih mera u okviru borbe protiv korona virusa.

Medju sektorima pogodjenim restrikcijama on je pomenuo sektor nekretnina, zatvaranje restorana i otkazivanje dogadjaja.

Čak i pre početka pandemije brojne australijske medijske grupe već su prešle na onlajn izdanja.

Ova objava usledila je posle niza objava o zatvaranju medija, medju kojima i jedina nacionalna australijska novinska agencija Australian Asošiejted pres (AAP) koja treba da se zatvori narednih meseci.

Sve vesti iz sveta i regiona u vezi sa koronavirusom pratite OVDE.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / JOEL CARRETT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track