PRAVA MISTERIJA: Mesto sa 1.200 stanovnika u srcu Lombardije nema nijednog zaraženog korona virusom (VIDEO)
Foto: Profimedia

italija

PRAVA MISTERIJA: Mesto sa 1.200 stanovnika u srcu Lombardije nema nijednog zaraženog korona virusom (VIDEO)

Planeta -

Gradić na severu Italije, u srcu Lombardije, na 45 kilometara udaljenosti od Milana, pod imenom Ferera Erbonjone (Ferrera Erbognone) sa 1.200 stanovnika i dalje nema nijednog zaraženog koronavirusom.

Stanovnici ovog mesta tvrde da su poduzeli sve preventivne mere od prvog dana i da su danas ponosni na podatak da nemaju zaraženih osoba.

Gradonačelnik Đovani Fasina je obavestio sve porodice da će se do 2. aprila moći da naruče za krvne analize u laboratoriji u obližnjem gradu Sanazaro de Burgundi (Pavia) kako bi detaljno proučili šta može da bude razlog ovog fenomena.

"Verujemo da to nije do genetike. Mi smo kao i svi ostali. Očigledno je da stanovništvo poštuje mere predostrožnosti i naredbe. Sigurno su svi smatrali da se potrebno strogo držati uputstava. Imamo stariju populaciju i visoku prosečnu starost stanovništva, tu je sigurno velika osetljivost", rekao je Fasina, prenosi LaStampa.

Analize će biti besplatne, a oni koji ne mogu otići do Pavije, analize će moći da se urade kod kuće.

Cilj je istražiti antitela koja su u stanju da pobede koronavirus. Hipoteza je da zapravo postoji nešto u imunološkom sistemu stanovnika ovog gradića što bi moglo objasniti kako niko nije pozitivan na koronavirus i što bi moglo da pomogne u nastojanjima da se zaustavi širenje u celoj Italiji i svetu.

Ceo proces će pratiti nadležna regionalna tela.

U regiji Lombardije preminulo je najviše osoba, a registrovan je i najveći broj zaraženih osoba u celoj Italiji.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track