RUSIJA POMAŽE ITALIJI U BORBI PROTIV KORONE: Evo kako ruski stručnjaci dezinfikuju zgrade u Lombardiji (VIDEO)
Foto: EPA / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS

koronavirus

RUSIJA POMAŽE ITALIJI U BORBI PROTIV KORONE: Evo kako ruski stručnjaci dezinfikuju zgrade u Lombardiji (VIDEO)

Planeta -

Ruski vojni stručnjaci su u subotu izvršili dezinfekciju u staračkim domovima u tri grada Lombardije – Kazaca, Grumelo de Monte i Albano.

Vojni epidemiolozi i stručnjaci trupa za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Ministarstva odbrane Rusije zajedno sa italijanskim vojnim specijalistima izvršili su potpunu dezinfekciju domova za stare u 27 naselja Lombardije.

Dezinfikovane su 32 zgrade i građevine, kao i više od 160 hiljada kvadratnih metara unutrašnjih prostorija. Takođe je očišćeno više od 14 hiljada kvadratnih metara asfaltiranih puteva.

​Rusija je u Italiju poslala velike količine pomoći, a ruska administracija navela je da za tu pomoć ne traži ništa zauzvrat, pa ni ukidanje sankcija koje su zemlje Evropske unije uvele.

U Italiji je od početka pandemije zabeleženo 124.632 zaraženih novim virusom korona KOVID-19, od kojih 15.362 umrlo.

Pandemija virusa korona

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Koronavirusom je u svetu zaraženo 1.202.609 ljudi, a preminulo je 64.732 ljudi,

Najgora situacija trenutno, po broju zaraženih, je u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je obolelo više od 311 hiljada osoba, a slede je Španija sa 126.168 obolelih i Italija sa 124.632 inficiranih.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track