Najnovije vesti

BAKA HEROJ (104) POSTALA SIMBOL NADE U NAPAĆENOJ ITALIJI: Preživela dva rata pa i koronu! Njen osmeh dirnuo je sve!
Foto: La Repubblica

borac

BAKA HEROJ (104) POSTALA SIMBOL NADE U NAPAĆENOJ ITALIJI: Preživela dva rata pa i koronu! Njen osmeh dirnuo je sve!

Planeta

Baka iz Italije, Ada Zanuso (104) postala je simbol nade u napaćenoj zemlji koja se bori sa pandemijom koronavirusa, nakon što je pobedila ovu bolest.

Baka Ada je za svoje 104 godina uspela da preživi dva rata ali i borbu sa novim koronavirusom i tako postane jedna od najstarijih osoba na svetu koje su pobedile kovid-19.

Rođena je 1916. godine, a poslednjih nekoliko godina živela u staračkom domu u Lesoni, u oblasti Bijela u kojoj je korona odnela mnogo života korisnika ovih domova, prenosi La Republika.

Poreklom iz Veneta, 1947. godine se u provinciju Biela sa suprugom i prvo dvoje od četvoro dece. I uprkos tome što je uvek uglavnom bila dobrog zdravlja i nezavisna, pre nekoliko godina je nakon loma kuka morala da bude smeštena u dom nedaleko od kuće.

"Početkom marta je bilo loše. Imala je temperaturu i povraćala je. Nisam mogao da je pronađem jer su joj bile zabranjene posete zbog pandemije, ali mogao sam da se čujem svaki dan s njom telefonom. Naravno, odmah sam posumnjao da bi mogao biti koronavirus jer je u staračkom domu već bilo nekoliko infekcija" rekaoo je njen sin Đampiero. 

Ipak, 17. marta su stariji od 100 godina testirani a nekoliko dana kasnije rezultat je stigao- pozitivan. Ali, u tom je trenutku moja majka bila u redu, već se oporavila" rekao ej sin. Paradoksalno, kad je saznala da je zaražena već je bila na putu oporavka, nakon što ej pregurala krizu od nedelju dana. 

Njen oporavak je potvrdila i doktorka koja je zadužena za brigu o starijima. 

"Ona već ustaje iz kreveta i sedi na stolici. Njen oporavak je velika radost i nagrada za sve one koji su se brinuli o njoj u ovim teškim danima" rekla je.

Sve vesti iz sveta i regiona u vezi sa koronavirusom pratite OVDE.

Kurir.rs / La Repubblica, Foto: La Repubblica

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...