CELA BRITANIJA JE SLUŠALA OBRAĆANJE KRALJICE ZBOG KORONE Elizabeta uputila apel: Pokažite snagu predaka (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/BUCKINGHAM PALACE HANDOUT

direktno

CELA BRITANIJA JE SLUŠALA OBRAĆANJE KRALJICE ZBOG KORONE Elizabeta uputila apel: Pokažite snagu predaka (VIDEO)

Planeta -

Britanska kraljica Elizabeta Druga poručila je večeras građanima te zemlje da će moći da pobede pandemiju korona virusa jedino ako budu rešeni da poštuje mere vlasti o samoizolaciji i zabranama kretanja i okupljanja, zatraživši od građana te zemlje da pokažu snagu prethodnih generacija Britanaca.

Kraljica je u izuzetno retkom televizijskom obraćanju naciji pozvala građane Velike Britanije da se prisete kolektivnog duha koji su imale prethodne generacije tokom teške situacije u kojoj se zemlja našla tokom Drugog svetskog rata, prenosi Rojters.

Elizabeta (93) je pozvala Britance da pokažu rešenost i snagu prethodnih generacija tokom Drugog svetskog rata.

"Zajedno napadamo ovu bolest i želim da vas uverim u to da ako ostanemo rešeni i ujedinjeni, onda ćemo pobediti", rekla je Elizabeta u njenom petom televizijskom obraćanju naciji za ukupno 68 godina koliko se nalazi na tronu.

Ona je dodala da se Britanija i ranije suočavala sa raznim izazovima, ali je napomenula da je ovaj izazov drugačiji jer se ovog puta ceo svet suočava sa istim neprijateljem.

"Uspećemo i taj uspeh će pripadati svakome od nas", istakla je kraljica.

Ona je dodala i da Britaniju očekuju bolji dani, ističući da je neophodno da građani istraju u borbi sa korona virusom kako bi se naredne generacije setile da su i oni bili snažni, "kao i svaka druga" generacija građana te zemlje.

Broj preminulih od korona virusa u Velikoj Britaniji danas je bio najveći od izbijanje pandemije COVID-19 - 621, tako da je do sad ukupno umrlo 4.934 ljudi.

Takođe zabeleženo je 5.903 novih slučajeva, prenosi BBC.

Ukupan broj zaraženih u Velikoj Britaniji danas je 47.806 ljudi.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track