I PLIŠANI MEDVEDI U BORBI PROTIV KORONE: Masovno se pojavljuju na prozorima širom sveta, a evo zašto su deca oduševljena
Foto: EPA / Luca Zennaro

sjajna akcija

I PLIŠANI MEDVEDI U BORBI PROTIV KORONE: Masovno se pojavljuju na prozorima širom sveta, a evo zašto su deca oduševljena

Planeta -

Na mnogim prozorima u Australiji poslednjih dana mogu se videti plišani medvedi i slične igračke kako sede i "gledaju napolje".

Reč je o spontanoj akciji najpe Australijanaca a potom i u drugim zemljama, koj aima za cilj da razveseli decu koja ne razumeju najbolje zašto moraju da ostanu kod kuće i pokušaju da im ulepšaju prizor sablasno praznih ulca.

foto: EPA / MICHAEL DODGE

U Australiji su dozvoljene šetnje po kraju u kojem živite, ali uz obavezno držanje distance. Na ovaj način deca su videla i da su mede "poslušne i sede kod kuće" a šetnja po kraju im je dosta prijatnija dok ih igračke pozdravljaju sa prozora i terasa.

foto: EPA / John G. Mabanglo

Akcija je imala toliko pozitivnog uticaja na najmlađe koji su tokom svetske borbe protiv koronavirusa nažalost okružena strahom, panikom, brigom i sumornim vestima, da se ubrzo iz predgraža australijskig gradova proširila i po svetu.

foto: EPA / MICHAEL DODGE

Tako su se i dva medvedića našla na prozoru premijerke Novog Zelanda Džasinde Arden.

foto: EPA / AMANDA SABGA

Nova igrica "lov na medvede" postala je omiljen azabava dece dok šetaju ulicama sa svojim roditeljima i umesto igre sa drugom decom u parkovima, u šetnji pokušavaju da prebroje što više medvedića a potom se pohvale svojim "ulovom" na društvenim mrežama sa roditeljima.

foto: EPA / MICHAEL DODGE
1 / 10 Foto: EPA / Luca Zennaro

Mališani su oduševljeni a nekada omiljena, danas zaboravljena igra "lov na blago" sada je ponovo oživela u lovu na mede i podstakla porodice da se aktivno bave igrom i maštom svojih najvoljenijih.

Kurir.rs, Foto: EPA / Luca Zennaro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track