SNIMAK IZ FRANCUSKE O KOJEM SVI PRIČAJU Procurio video na kojem se vidi kako se Makron raspravlja sa medicinskom sestrom
Foto: Printscreen Facebook/RT

verbalni okršaj

SNIMAK IZ FRANCUSKE O KOJEM SVI PRIČAJU Procurio video na kojem se vidi kako se Makron raspravlja sa medicinskom sestrom

Planeta -

Francuski predsednik Emanuel Makron verbalno se sukobio sa doktorkom u pariskoj bolnici, samo nekoliko dana pre nego što je priznao da Francuska nije bila pripremljena za epidemiju koronavirusa, što se može videti u videosnimku koji je procurio.

Makronova rasprava sa medicinskom sestrom zabeležena je prilikom njegove posete bolnici Kremlj-Bicetre u Parizu 9. aprila.

Ubrzo nakon ovog videa, koji je objavio sindikat medicinskih radnika, predsednik je prikazan u drugim snimcima iz njegove kancelarije kako aplaudira sa osobljem u ovoj ustanovi.

Na snimku sindikata može se videti kako Makron govori medicinskim radnicima: "Nismo nadoknadili 15 godina smanjenja tarifa u bolnicama, u pravu ste, ali ne preuzimam odgovornost za sve što je učinjeno pre."

Medicinska radnica potom je uzvratila predsedniku sa: "Mi, pružatelji njege, smo siromašni i sutra možemo biti u krevetima. A kad nam se problem vrati, voleli bismo da možemo da pomognemo, ali s nedostatkom resursa i osoblja ne možemo."

Makron je okupljenom osoblju rekao da će "kolektivno naučiti lekciju" nakon epidemije koronavirusa.

Njegova rasprava s lekarima trajala je desetak minuta.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Printscreen Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja