POTRESAN SNIMAK MEDICINSKE SESTRE IZ NJUJORKA: Umorna sam od ulaska u sobu i pronalaska mrtvih pacijenata (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/D'neil Schmall

u žarištu pandemije korone u sad

POTRESAN SNIMAK MEDICINSKE SESTRE IZ NJUJORKA: Umorna sam od ulaska u sobu i pronalaska mrtvih pacijenata (VIDEO)

Planeta -

Njujork je trenutno epicentar pandemije koronavirusa u Americi. Brojevi zaraženih i preminulih od COVID-19 povećavaju se iz sata u sat. Medicinski radnici iz manje pogođenih područja odlaze u Njujork kako bi pomogli kolegama u borbi sa koronavirusom.

Medicinska sestra D'nil Šamal, koja se preselila u grad najteže pogođen pandemijom, u svojoj je objavi na Fejsbuku ispričala kroz suze s čim se svakodnevno susreće u bolnici. Potresena Šamal je istaknula kako previše toga moraju podneti kad je u pitanju haos koji se događa u Njujorku.

"Umorna sam od ulaska u sobu i pronalaska mrtvih pacijenata. Jednostavno uđete u sobu, a tamo je mrtvo telo. Umorna sam od poziva porodicama i prenošenja tih vesti", kazala je sestra.

Šamal je dodala kako ne postoji ništa što bi medicinska sestra mogla da uradi da bude spremna za snimke i zvukove onoga što se odvija usred pandemije.

"Mislim da ljudi ne razumeju koliko je ovaj posao stresan. Obučena sam za bilo šta na svetu, ali ovo je prestresno", rekla je.

Apeluje je na sve da budu otvorenog uma i da budu oprezni prema onom što se događa.

"Ako ste ikada pomislili da bi bilo prikladno imati suosećanje prema drugima, ovo je to vreme. Moramo razumeti jedni druge i ono kroz što prolazi druga osoba. Toliko sam tužna", kazala je Šamal u videu.

Video je pogledalo skoro 935 hiljada ljudi, a u brojnim komentarima pratioci su pružali podršku svom medicinskom osoblju koje se svakodnevno bori s pandemijom koronavirusa.

"Puno vam hvala na deljenje istinskog bola i teškoće u postupanju i brizi za one kojima je potrebna... jer toliko se nas može žaliti zbog besmislenih stvari. Vi ste heroina", "Voleo bih da vas zagrlim i kažem koliko vam se divim", "Šaljem vam veliki, dugi zagrljaj i želim da vam kažem da ste uistinu neverovatna osoba", pisali su u komentarima.

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Njujorku odneo više života nego teroristički napad 11. septembra 2001. godine.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Printcreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja