DŽONSON SE OBRATIO 1.PUT OD KAD JE POBEDIO KORONU: Virus je kao pljačkaš i sad ga obaramo na pod! Hvala svima!
Foto: EPA / NEIL HALL

premijer velike britanije

DŽONSON SE OBRATIO 1.PUT OD KAD JE POBEDIO KORONU: Virus je kao pljačkaš i sad ga obaramo na pod! Hvala svima!

Planeta -

Britanski premiejr Boris Džonson izjavio je danas da mu je žao što je tako dugo bio odsutan sa svog radnog mesta i zahvalio se Dominiku Rabu što ga je menjao, ali i građanima.

On je u prvom obraćanju javnosti nakon što se oporavio od virusa Kovid-19 rekao da je pandemija najveći izazov za državu od Drugog svetskog rata i istakao da država u toj borbi napreduje, prenosi britanski Gardijan.

foto: EPA / NEIL HALL

Kako je rekao, postoje znaci da je velika Britanija dostigla vrhunac bolesti i da je uspela da spreči da Nacionalna zdravstvena služba bude preopterećena.

Zato možemo da kažemo, istakao je Džonson da počinje preokret.

foto: EPA / NEIL HALL

"Virus je kao pljačkaš, to kažem iz ličnog iskustva i ovo je trenutak kada počinjemo da ga obaramo na pod", rekao je Džonson.

On je poručio i da je još rano za ublažavanje mera, jer bi drugi nalet virusa mogao da bude katastrofalan, ali i da razume zabrinutost prodavaca, umetnika i svih koji se bave biznisom.

foto: EPA / NEIL HALL

"Moramo da razumemo rizik od drugog naleta. Tražim da vas da obuzdate nestrpljenje jer verujem da sada dolazimo do kraja prve faze ovog sukoba", rekao je Džonson i dodao da će vlada ublažiti mere kada bude sigurna da neće biti drugog udara.

Džonson je rekao i da želi da u borbu protiv virusa uključi i opoziciju koliko je to moguće.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / NEIL HALL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track