Najnovije vesti

MELANIJA PROSLAVILA ROĐENDAN, KO BI REKAO DA JE NAPUNILA 50: Evo šta se krije iza ideje o MILION čestitki prvoj dami SAD
Foto: Profimedia

slavlje u kući

MELANIJA PROSLAVILA ROĐENDAN, KO BI REKAO DA JE NAPUNILA 50: Evo šta se krije iza ideje o MILION čestitki prvoj dami SAD

Planeta

Supruga predsednika SAD Melanija Trampa u nedelju je slavila 50 rođenan, a tokom dana čestitke su prepalive Tviter, od kojih su neke imale i 6.000 retvitova, uz često korišćenje zvanične skraćenice FLOTUS (First Lady of the United States), što znači Prva dama Sjedinjenih Američkih Država.

Jedna od ideja Trampovog dobrotvornog fonda bila je, kako prenosi magazin Atlantic iz Bostona, da se pokrene akcija kojom bi Melaniji za 50. rođendan čestitku potpisalo milion Amerikanaca, a iz ugla magazina ta inicijativa bila je čudna jer bi uz potpis 1.000.000 Amerikanaca podrazumevala broj telefona i zip kod - poštanski broj, kao i i-mejl. 

foto: Profimedia

Novinar magazina The Atlatinc, kome je početkom meseca stigla molba da podrži tu akciju, uz pitanje da li ume da čuva tajnu, navodi da mu je ostalo nejasno da li je moguće da bi Melaniji bilo draže da dobije milion poštanskih brojeva ili milion različitih čestitki i želja za rođendan. 

foto: Profimedia

Dodao je da se on i magazin, osnovan 1857. godine, pridružuju čestitkma za rođendan prve dame ovim tekstom, čiji je podnaslov "Ništa ne kaže srećan rođendan bolje od i-mejlova, telefona, poštanskih brojeva milion Amerikanaca".

foto: Profimedia

Prema pisanju drugih medija, predsednik je prvoj dami čestitao rođendan na Tviteru porukom "Srećan rođendan Melaniji, našoj sjajnoj prvoj dami!" Očekuje se, kako mediji navode, da će Melanija Trump rođendan proslaviti kao i većina Amerikanaca tokom pandemije koronavirusa - kod kuće. 

foto: Profimedia

Šefi njenog osoblja Stefani Grišam rekla je da će prva dama rođendan provesti sa porodicom u Beloj kući.

Prva dama SAD rođena je 26. aprila 1970. godine u Sloveniji, sa 18 godina je već bila profesionalna manekenka, a preselila se u Njujork 1996. godine. Bivša manekenka udala se za Trampa 2005. godine, a njihov sin Baron rodio se sledeće godine. 

foto: Profimedia

Melanija Trump kao prva dama promovisala je svoju BeBest kampanju protiv zlostavljanja na društvenim mrežama. 

foto: Profimedia

Kao deo tih napora, ona je u četvrtak osoblju i deci u bolnicama u 10 država poslala poklon pakete - ćebad, rance, knjige i igrice, koji su, navela je, "samo mali znak njene zahvalnosti za njihovu hrabrost i požrtvovnost u vreme korna virusa".

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...