PRESTONICA PRETVORENA U KAFIĆ NA OTVORENOM: U Litvaniji popuštaju restriktivne mere, ovako se poštuje socijalna distanca
Foto: Profimedia

našli rešenje

PRESTONICA PRETVORENA U KAFIĆ NA OTVORENOM: U Litvaniji popuštaju restriktivne mere, ovako se poštuje socijalna distanca

Planeta -

Glavni grad Litvanije Vilnjus pretvoren je u ogromni kafić na otvorenom. Vlasti su dozvolile ugostiteljima da postave stolove po javnoj površini bez da budu kažnjeni, a sve kako bi građani bili zadovoljni, a socijalna distanca među njima zadovoljena, prenosi 24sata.hr.

To je način na koji ova zemlja polako popušta sa restrikcijama. Radnje, frizeri, saloni za ulepšavanje, biblioteke, muzeji i kafići opet su otvoreni širom zemlje u ponedeljak. Do sada su u državi zabiležena 44 smrtna slučaja i 1.344 slučaja zaraze od početka pandemije, govore brojke Univerziteta "Džon Hopkins".

Ipak, kafićima je dozvoljeno goste da primaju goste samo na terasama uz stroge razmake od minimalno dva metra. Nažalost, UNESCO-m zaštićeni Stari grad ipak nije mogao da otvori svoje kafiće zbog preuskih ulica na kojima ne bi mogao da se održava dogovoreni razmak.

"Prolazi, trgovi, ulice - obližnji kafići moći će da ih koriste, a da ne budu kažnjeni. Samo otvorite, radite, očuvajte radna mesta i održite Vilnjus živim", rekao je tamošnji gradonačelnik Remigijus Šimašius.

Više od 162 kafića se prijavilo da će iskoristiti ovu dozvolu i preporuku vladajućih, a Vlada je odgovorila da će nekako pribaviti još mesta bude li to potrebno.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track