DEVOJČICA (7) POGINULA, NJENA SESTRA (3) NESTALA: Bujica poplavila kanjon u pustinji Juta, spasilačke ekipe na terenu
Foto: Printscreen Youtube/ FOX 13 News Utah

horor

DEVOJČICA (7) POGINULA, NJENA SESTRA (3) NESTALA: Bujica poplavila kanjon u pustinji Juta, spasilačke ekipe na terenu

Planeta -

Sedmogodišnja devojčica je stradala, a njena trogodišnja sestra je nestala nakon što je bujica poplavila uski kanjon u pustinji Juta, izveštava Asošijeted Pres.

Najmanje 21 osoba izbegla je poplavu juče popodne u kanjonu Litl Vajldhors, čije su litice tako uzane da planinari moraju da prolaze postrance između njih.

Spasilačke ekipe pronašle su komad odeće, za koji se veruje da pripada nestaloj trogodišnjakinji, kilometar daleko od kanjona, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Emeri. Desetine spasilaca pretražuje oblast uz pomoć helikoptera.

Poplava se dogodila nakon oluje koja je pogodila obližnji nacionalni park Goblin Valej, poznat po svojim neobičnim prirodnim formacijama.

Kanjon Litl Vajldhors smatra se popularnom porodičnom stazom, ali poplave u ovom području povremeno predstavljaju veliki rizik za izletnike koji se nađu u kanjonima tokom bujice.

Tokom 2015. godini sedam planinara je poginulo u bujici u kanjonu u nacionalnom parku Sion u Juti. Poplave su te godine ubile i desetak ljudi u gradu na granici Juta-Arizona.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track