KORONA NASTAVLJA DA SE ŠIRI U BRAZILU, A BOLSONARO RADI SKLEKOVE Predsednik pozdravio pristalice, pa vežbao sa njima
Foto: Printscreen Youtube/Foco do Brasil

PANDEMIJA

KORONA NASTAVLJA DA SE ŠIRI U BRAZILU, A BOLSONARO RADI SKLEKOVE Predsednik pozdravio pristalice, pa vežbao sa njima

Planeta -

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro pozdravio je danas stotine svojih pristalica, koju su se okupili kako bi podržali njegov predlog za pokretanje ekonomije u vreme pandemije korona virusa, a nekima od njih pridružio se u seriji izvođenja sklekova.

U Braziliji i Sao Paulu, uprkos naredbama lokalnih vlasti da ostanu kod kuće, pristalice su održale skupove podrške Bolsonaru, u vreme kada se predsednik suočava sa sve većim pritiskom zbog načina na koji rukovodi pandemijom, od koje je do sada umrlo više od 15.000 ljudi.

Obraćajući se okupljenim građanima u Braziliji, Bolsonaro je rekao da se nada da će se pitanje pandemije uskoro rešiti, "za dobrobit svih nas".

"Brazil će se vratiti jači", rekao je Bolsonaro, prenosi AP.

On je potom pozvao grupu od oko 20 padobranaca, koji su učestvovali na skupu, da mu se pridruže na stepenicama zgrade predsedništva.

Muškarci, noseći maskirne pantolone, crne majice s natpisom "Bolsonaro" i crvene beretke, ispruživši desnu ruku, zakleli su se na vernost predsedniku i njegovoj porodici, a potom mu se pridružili u seriji sklekova.

Pristalice Bolsonara svakodnevno se okupljaju ispred rezidencije predsednika, a veći broj njih primetan je tokom vikenda.

Neki od njih nosili su transparente protiv Kongresa i Vrhovnog suda koje optužuju da su deo zavere da se ugrozi mandat Bolsonara.

Kurir.rs/AP/Blic

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track