ZBOG KORONE JE IZGUBIO OCA I DEDU: Slomio sam se! Američki zdravstveni sistem je izneverio svoje građane (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/RT

potresno

ZBOG KORONE JE IZGUBIO OCA I DEDU: Slomio sam se! Američki zdravstveni sistem je izneverio svoje građane (VIDEO)

Planeta -

Kit Gembel iz Detroita izgubio je oca i dedu zbog korona virusa i to u razmaku od samo nekoliko sati. On je za "Raša tudej" ispričao je da je njegova porodica žrtva nepažnje i rasizma.

"Osećam kao da je moj otac gurnut na kraj reda za testiranje samo zato što je tamnoput. Otišao je u bolnicu u belačkom kvartu. Pogledali su ga i vratili kući da umre", ispričao je Gembel.

Kit je ta RT govorio o očajničkim pokušajima da potvrdi ono što su on i ostali članovi porodice verovali, da njegov otac Gari ima Kovid-19. Do tog trenutka kod njegovog 72-godišnjeg dede je dijagnoza već bila potvrđena i on se priključen na respirator borio za život.

Uprkos kontaktu sa obolelim, Gariju je više puta rečeno da ide kući, pije terapiju za temperaturu i izoluje se "kao da ima virus".

Kit veruje da je njegov otac kao dijabetičar bio visokorizični pacijent koji je zaslužio bolju šansu za borbu, a kako kaže sin, mogao je da je ima "da je imao drugu boju kože".

Deda i otac su mu umrli u razmaku od osam sati.

"Slomio sam se. Razgovarao sam sa ocem šest sati pre, a sada ga više nema. Nekoliko sati nakon što je moj deda umro", kaže Kit.

"Ko god da je bio zadužen za mog oca kada je otišao u bolnicu, mislim da treba da bude osobu koju treba okriviti za njegovu smrt. Nisu mu dali šansu da uradi test. A sa druge strane, tu je i vlada. Zašto nismo bili spremni za ovaj virus? Ako već sve zatvarate, zašto nemamo dovoljno testova da se ljudi testiraju na virus? Krivim vladu i američki zdravstveni sistem, oni su izneverili američke građane", rekao je on.

Muka ni tada nije bila gotova, pa je i Kitova majka bila uskraćena za test. Do Garijeve smrti imala je relativno blage simptome, ali se stanje kasnije pogoršalo.

I nju su iz bolnice poslali nazad kući.

Srećom, Šeril je uspela da pobedi bolest, ali je razvile komplikacije kao što su krvni ugrušci.

Kurir.rs/RT/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track