Najnovije vesti

DŽONSON O OPTUŽBAMA PROTIV SVOG SARADNIKA: Vreme je da Britanija krene dalje, to je veoma frustrirajuća epizoda
Foto: AP / Frank Augstein / Pool

britanski premijer

DŽONSON O OPTUŽBAMA PROTIV SVOG SARADNIKA: Vreme je da Britanija krene dalje, to je veoma frustrirajuća epizoda

Planeta

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je vreme za Britaniju da krene dalje od "veoma frustrirajuće epizode" u kojoj je njegov najbliži saradnik Dominik Kamings optužen da je prekršio mere uvedene radi sprečavanja širenja korona virusa i fokusira se na pobedu protiv novog korona virusa.

"To je veoma frustrirajuća epizoda i razumem da su ljudi zabrinuti, jer zemlja prolazi kroz strašno teško vreme", rekao je Džonson pred skupštinskim odborom, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ono što mora da se uradi jeste da se pitanje Kamingsa ostavi po strani, jer se plaši da dosta navoda može da se pretvori u totalnu neistinu, prenosi britanski San.

"Rekao sam šta sam imao o tom pitanju", rekao je Džonson i dodao da neće biti istrage o tom pitanju jer nije dobro vreme da se ona pokreće usred borbe protiv Kovida-19.

U britanskoj javnosti podigla se velika bura oko Džonsonovog saradnika Dominika Kamingsa za koga je utvrđeno da je prekšio meru karantina kada je išao u posetu porodici u grad udaljen 260 kilometara od Londona.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...