BELGIJSKI PRINC OBOLEO OD KORONE: Zarazio se na žurki u Španiji tokom karantina, izvinio se javnosti zbog svog ponašanja
Foto: Profimedia

kovid-19

BELGIJSKI PRINC OBOLEO OD KORONE: Zarazio se na žurki u Španiji tokom karantina, izvinio se javnosti zbog svog ponašanja

Planeta -

Belgijski princ Joakim (28) izvinio se danas zbog žurke kojoj je prisustvovao u Španiji tokom karantina, a posle koje se zarazio virusom Kovid-19 i rekao da će prihvatiti sve posledice.

Princ je došao u Španiju iz Belgije radi stažiranja 26. maja, međutim dva dana kasnije prisustvovao je jednoj žurki u Kordobi.

"Iskreno mi je žao zbog mog ponašanja. Izvinjavam se što nisam poštovao mere karantina tokom putovanja. U ovim teškim vremenima nikoga nisam želeo da povredim", rekao je princ u pismu upućenom javnosti, prenosi BBC.

Tu vest su preneli španski mediji navodeći da je princ Joakim, inače nećak belgijskog kralja Filipa, bio među 27 učesnika zabave, iako je u Kordobi dozvoljeno okupljanje do 15 osoba.

Španska policija pokrenula je istragu o zabavi, a svi za koje se utvrdi da su prekršili poravila karantina biće kažnjeni sa do 10.000 evra.

Dodaje se i da su svi koji su bili na zabavi u karantinu, a princ Joakim, sin princeze Astrid i 10. u redu za tron, ima blage simptome virusa Kovid-19.

Od 27. maja u Španiji je na snazi 10-dnevna nacionalna žalost u znak ećanja na preminule tokom epidemije novog korona virusa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track