U HAOSU U NJUJORKU UHAPŠENA I GRADONAČELNIKOVA ĆERKA: Kjara blokirala saobraćaj u žarištu sukoba sa policijom! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / NYForDeBlasio

protesti širom SAD

U HAOSU U NJUJORKU UHAPŠENA I GRADONAČELNIKOVA ĆERKA: Kjara blokirala saobraćaj u žarištu sukoba sa policijom! (VIDEO)

Planeta -

Dok gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio poziva da se mir vrati na njujorške ulice na koje se prelilo nasilje na protestima zbog ubistva Džordža Flojda, javnost ni ne zna da gradonačelnik za to ima i privatne razloge.

Naime, gradonačelnikova ćerka Kjara de Blazio (25) uhapšena na protestima na Menhetnu, preneli su njujorški mediji nakoš što je njujorška policija proglasila okupljenje nelegalnim i pozvala demonstrante da se raziđu.

foto: Youtube prtscr / NYForDeBlasio

Kjara je uhapšena sa sve lisicama na rukama, između 12. ulice u Brodveja kada je, kako navode policijski izvori, blokirala saobraćaj i odbijala da se pomeri sa ulice.

Ovaj deo gerada je inače proglašen "žarištem" nasilnih demostracija u kojem su izbili sukobi između demostranata i policije i gde su zapaljena policijska vozila.

Prilikom hapšenje, Kjara nije otkrila da je gradonačelnikova ćerka već je navela svoju adresu sa Dok je bila rezervisana, Chiara nije otkrila da je gradonačelnikova kćerka, već je dala adresu svog prebivališta na Aper Ist Sajdu.

Veruje se da je uhapšena oko sat vremena pre nego što je Bil de Blazio održao konferenciju za medije na kojoj je izrazio zahvalnost za "mirne proteste, ali da je vreme da ljudi odu kući".

foto: AP/ Craig Ruttle

Nakon hapšenja dobila je nalog za pojavljiuvanje pred sudom i nakon toga je puštena kući, a gradonačelnik još uvek nije komentarisao ove navode.

U Njujorku se inače već nekoliko dana održavaju protesti zbog brutalnog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda prilikom hapšenja u Mineapolisu, Minesoti.

foto: AP / Athens Banner-Herald

Zbog protesta koji su se raširili širom SAD, a koji su pšrerasli u nasilne rasne proteste, u mnogim gradovima je raspoređena Nacionalna garda kako bi se red vratio na ulice.

Kurir.rs, Foto: Youtube prtscr / NYForDeBlasio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track