OVO JE BOGDAN KOJI JE CISTERNOM ULETEO U MASU Voli Trampa, već je dobro poznat policiji! Umalo da ga linčuju NA PROTESTU
Foto: Youtube/The Sun

demonstranti ga pretukli

OVO JE BOGDAN KOJI JE CISTERNOM ULETEO U MASU Voli Trampa, već je dobro poznat policiji! Umalo da ga linčuju NA PROTESTU

Planeta -

Bogdan Večirko, koji je uhapšen nakon što se cisternom zaleteo u demonstrante u Mineapolisu, odranije je poznat policiji kao sklon nasilju.

U pitanju je muškarac star 35 godina, najverovatnije ukrajinskog porekla, prenose američki mediji.

Večirko živi u Minesoti, a radi za kompaniju "Ken Advantage", transportnu kompaniju sa sedištem u Severnom Kantonu, Ohajo.

Za sada se o Večirku ne zna mnogo, ali je poznato da je pristalica američkog predsednika Donalda Trampa i da je njegovu kampanju podržao manjim novčanim iznosom.

2012. godine bio je uhapšen zbog nasilja u porodici i izjasnio se krivim po optužbi o manjem prekršaju.

U toku je istraga koja treba da utvrdi da li je on namerno hteo da zgazi demonstrante, ili mu se otrgla kontrola nad vozilom.

Večirko je prebačen u bolnicu sa lakšim povredama, nakon što su ga demonstranti izvukli iz vozila i pretukli.

Policija okruga Henepin objavila je fotografiju uhapšenog Bogdana Večirka, koji je, nakon što su mu konstatovane lakše telesne povrede, odveden u policijsku stanicu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti.

Na snimcima se može videti kako cisterna u punoj brzini uleće u masu na mostu na autoputu I-35W u Mineapolisu.

OKupljeni građani su panično bežali pred kamionom, a kada je Večirko usporio, izvukli su ga iz vozila i umalo linčovali.

Tukli su ga dok policija nije pristigla i uhapsila ga.

Policija je navela da nema izveštaja da je bilo povređenih među demonstrantima kojih je u tom trenutku bilo oko 5.000, prenosi CBS njuz.

Podsetimo, širom SAD izbili su masovni protesti nakon što je preminuo Afroamerikanac Džordž Flojd koga je policajac Derek Čovin ugušio klečeći mu na vratu oko 9 minuta, tokom veoma brutalnog privođenja, i to zbog navoda da je Flojd račun u prodavnici platio lažnom novčanicom od 20 dolara.

Kurir.rs/Tanjug/Heavy.com

Foto: Youtube/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track