BELA KUĆA POD OPSADOM: Svi se pitaju ko su naoružani muškarci koji bez oznaka patroliraju, a sad je stigao i odgovor
Foto: Twitter/Mike Valerio

uteruju strah

BELA KUĆA POD OPSADOM: Svi se pitaju ko su naoružani muškarci koji bez oznaka patroliraju, a sad je stigao i odgovor

Planeta -

U blizini Bele kuće u Vašingtonu prethodnih dana bile su raspoređene i snage bezbednosti bez ikakvih identifikacionih oznaka. To je dodatno izazvalo nervozu i negodovanje demonstranata koji protestuju zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije naoružanih grupa bez identifikacionih oznaka, a ni građanima ni novinarima nisu želeli da kažu za koju državnu agenciju rade.

Pojedinci su napisali i da im liče na naoružane „plaćenike“, a ne na zaposlene u vladi. Jedan Amerikanac kazao je da se oseća kao da je glavni grad SAD „pod nekom vrstom vojne okupacije“.

Pojedini naoružani muškarci rekli su da su iz „odeljenja pravde“.

Ispostavilo se da su neki od njih zatvorski policajci koje je Federalni biro za zatvorske službe poslao na zahtev generalnog tužioca Vilijama Bara. U izjavi je navedeno da su službenici neoznačeni jer „služe široj misiji“.

Demonstranti koji protestuju zbog policijske brutalnosti zabrinuti su da ako bilo koji od neoznačenih policajaca povredi nekoga ili počini neko drugo krivično delo, neće postojati način da bude identifikovan.

Kurir.rs/RT Foto: Twitter/Mike Valerio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track