VOĐA KJU KLUKS KLANA ULETEO AUTOM U DEMONSTRANTE: Ima povređenih, policija ga odmah privela (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/WTVR CBS 6

VIRDŽINIJA

VOĐA KJU KLUKS KLANA ULETEO AUTOM U DEMONSTRANTE: Ima povređenih, policija ga odmah privela (VIDEO)

Planeta -

Muškarac koji je osumnjičen da se u nedelju vozilom zabio u grupu demonstranata u Virdžiniji je 'vođa zloglasnog Kju Kluks Klana', javlja lokalna policija. Njegovo ime je Hari Rodžers, ima 36 godina, i optužen je za vandalizam i napad. Trenutno je u pritvoru. Jedna osoba je u napadu povređena, piše CNN.

"Čini se kako povrede kod žrtve nisu toliko teške, hvala Bogu. Ovaj napad na mirne demonstrante je užasan i nedopustiv i tražićemo da se Rodžers najstrože kazni", rekla je advokatica Šenon Tejlor.

Podsetimo, i u Sijetlu gde traju protesti nakon smrti Džordža Flojda, došlo je do stravičnog incidenta. Muškarac je automobilom uleteo među demonstrante, zatim pucao i ranio jednog koji mu se suprotstavio kad se zaustavio.

Naime, muškarac je automobilom iz nekog razloga upao u gomilu demonstranata. Zatim je izvadio pištolj i zapucao u jednog koji mu se suprostavio kad je stao.

Na snimku očevidaca se vidi kako je osumnjičeni napustio vozilo i da su ga demonstranti okružili.

Svi ovi protesti su buknuli nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda (46) kojem je policajac gotovo devet minuta držao koleno na vratu dok je on govorio da ne može da diše.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Pritnscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track