BRUKA ČIKAŠKE POLICIJE: Dok se u gradu pljačkalo i rušilo, oni dremali i jeli kokice! Sada ih čeka kazna (VIDEO)
Foto: Youtube/WGN News

GRADONAČELNICA POBESNELA

BRUKA ČIKAŠKE POLICIJE: Dok se u gradu pljačkalo i rušilo, oni dremali i jeli kokice! Sada ih čeka kazna (VIDEO)

Planeta -

Trinaest čikaških policajaca dremalo je i odmaralo u kancelariji za kampanju republikanca Bobija Raša 1. juna, dok su se gradom širili nasilni protesti zbog smrti Džoržda Flojda, objavila je gradonačelnica Lori Lajtfut.

Na snimku se vidi kako policajci, uključujući i trojicu nadređenih, – spavaju, jedu kokice i razgovaraju preko telefona. Za ovaj incident se saznalo nakon što je Raš pregledao snimke sa bezbednosne kamere iz svoje kancelarije.

Inače, demonstranti su provalili u kancelariju 31. maja, nakon pljački u tržnom centru koji se nalazi u blizini. Policija je sledećeg dana ušla u prostorije.

foto: Youtube/WGN News

"Čak su bili toliko bezobrazni da su otišli da naprave kafu i kokice, moje kokice u mojoj mikrotalasnoj pećnici, dok su pljačkaši harali po firmama njima pod nosom, na dohvat ruke. Bili su opušteni i nisu marili za ono što se događa ljudima i ovom gradu. Apsolutno nisu marili", dodao je vidno ljutiti Raš.

Policija Čikaga je objavila da je pokrenula unutrašnju istragu incidenta, a gradonačelnica je istakla da je u toku identifikacija službenika sa snimka.

Lajtfut je rekla da je ovaj incident “lična sramota” za nju.

"Jedno vam mogu reći, nijednom od njih neće biti dozvoljeno da se sakrije iza značke i da nastave da se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo. Ne više, ne u mom i vašem gradu", obećala je ona.

Lajtfutova se izvinila i Rašu.

Podsetimo, protesti u Čikagu, ali i širom Amerike, pokrenuti su nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda 25. maja u Mineapolisu, tokom brutalnog hapšenja. Flojda je ubio policajac Derek Čovin kada mu je skoro 9 minuta držao koleno na vratu i tako ga ugušio.

Kurir.rs/CNN

Foto: Youtube/WGN News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track