OBJAVLJEN TAJNI SNIMAK! SOROŠ RUŠI TRAMPA: Evo kome poznati milijader daje novac! Svi detalji BEZ CENZURE (VIDEO)
Foto: EPA

stavljene karte na sto

OBJAVLJEN TAJNI SNIMAK! SOROŠ RUŠI TRAMPA: Evo kome poznati milijader daje novac! Svi detalji BEZ CENZURE (VIDEO)

Planeta -

Kao deo serije tajno snimljenih video zapisa u kojoj se otkrivaju levičarske organizacije poput Antife, Projekat Veritas je objavio snimke za koje tvrdi da prikazuju krajnje leve demokrate koji se hvale finansiranjem od strane Džordža Soroša i političkim vezama.

Tom Stejer – koji se neuspešno borio za predsedničku nominaciju Demokratske stranke za 2020. godinu – i liberalni finansijer Džordž Soroš su imenovani za finansijske doprinose u novom klipu "Refuse Fascism", organizaciji posvećenoj uklanjanju predsednika Donalda Trampa i potpredsednika Majka Pensa sa dužnosti.

Endi Zi, nacionalni organizator grupe, tokom sedmominutnog videa spominje da Stejer „možda ne želi da bude direktno povezan“ sa grupom, jer ima „političke ambicije“ koje mogu biti ugrožene takvom vezom, ali Zi kaže da je grupa u komunikaciji sa Stejerovim pomoćnikom i „glavnim savetnikom za izglasavanje nepoverenja predsedniku“.

Zi takođe pominje da su u ovu grupu uključeni i bivši zaposleni u predsedničkoj kampanji Hilari Klinton iz 2016. godine.

Ti Stern, šef ogranka ove grupe u Atlanti, prikazana je na večeri sa novinarima Veritasa na tajnom zadatku, gde otkriva da je grupa dobila "grant" (iznos materijalnih/finansijskih sredstava koje pojedinac ili organizacija dodeljuje korisniku radi realizacije projekta) od kontroverznog milijardera Soroša.

Silicijumska dolina se takođe pominje kao glavni izvor prihoda ove grupe. Kasnije Stern poziva „hiljade ljudi, zatim milione“ da izađu na ulice i deluju kao razorna sila sve dok predsednik ne napusti funkciju.

Video je treći deo u nizu videa Veritasa koji je trebalo da razotkrije levičarske organizacije poput "Refuse Fascism" i Antifa, grupe koje stoje iza ili su deo mnogih protesta koji su u toku u SAD.

"Refuse Fascism" je grupa koja sve više i više privlači pažnju konzervativaca. Autor i režiser Dineš D’Souza opisao ih je kao dio levo-orijentisane paravojne snage.

„Levica je rasporedila paravojnu jedinicu. Bukvalno imaju paravojne snage na ulici. To nije samo Antifa. To su i ostale grupe: Refuse Fascism, Black Lives Matter i tako dalje “, rekao je D’Souza.

Prethodni Veritas-ovi tajno snimljeni video snimci prikazuju pripadnike Antifa koji promovišu nasilje poput kopanja očiju i borbene obuke za predstojeće proteste.

Kurir.rs/Logično

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track