NEMAČKI TUŽILAC PISAO RODITELJIMA MALE MEDLIN: Rekao im je da ima dokaz da je njihova ćerka mrtva (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

ISTRAGA JE U TOKU

NEMAČKI TUŽILAC PISAO RODITELJIMA MALE MEDLIN: Rekao im je da ima dokaz da je njihova ćerka mrtva (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Nemački tužilac pisao je roditeljima Medlin Meken, devojčice koja je nestala iz turističkog apartmana u Portugalu 2007. godine, kako bi ih obavestio da ima "konkretan dokaz" da je ona mrtva, javlja Sky News.

Tužitelj Hans Kristijan Volters napisao je Kejt i Geriju Mekenu da uopšte ne sumnja kako je njihova ćerka mrtva, ali im nije rekao zašto. Objasnio je kako bi otkrivanjem dokaza ugrozio istragu protiv glavnog osumnjičenog Kristijana Bruknera.

Osumnjičeni još uvek nije ispitan

Podsećanja radi, Medlin Meken nestala je pre 13 godina iz turističkog apartmana u Portugalu kada je imala tri godine. Usledila je velika policijska operacija, bilo je nekoliko lažnih tragova i navoda, kao i više nagodbi zbog klevete.

Posle 13 godina nemačka policija nedavno je objavila da je novi osumnjičeni u nestanku devojčice Kristijan Brukner koji se trenutno nalazi u nemačkom zatvoru. Osumnjičeni, koji služi kaznu zbog silovanja i upotrebe droge u zatvoru pored Hamburga, još uvek nije ispitan.

foto: EPA

Tužilac dokaze navodno nije podelio ni sa portugalskom ni sa britanskom policijom

Volters je potvrdio britanskim medijima da je poslao pismo roditeljima Medlin Meken. Portal Dejli Mejl objavio je kako tužilac nije podelio dokaze čak ni sa Skotland Jardom, kao ni sa portugalskom policijom, koja takođe učestvuje u istrazi.

"Prilično smo sigurni da istražujemo ubistvo i imamo dokaz za to. Možemo da razumemo bol roditelja i shvatamo da oni žele olakšanje, ali bolje je za njih da imamo jasan i uspešan zaključak slučaja", rekao je Volters, a prenosi Index.hr.

Advokat roditelja u Portugalu Rožerio Alveš prošle nedelje pozvao je nemačkog tužioca da kaže sve što zna. Portparolka porodice Klerenc Mičel rekla je da ne može da priča o privatnim korespondencijama, tako da nije jasno da li su roditelji već dobili pismo.

foto: Profimedia

Gradonačelnik Lagosa pozvao prijatelje kriminalce osumnjičenog da kažu šta znaju o slučaju

U međuvremenu je gradonačelnik Lagosa Ugo Pereira pozvao saradnike Kristijana Bruknera da prekinu tišinu i daju potrebne informacije.

"Ljudi s kriminalnom prošlošću nisu spremni da sarađuju sa vlastima, ali se obraćam tim prijateljima osumnjičenog da kažu sve što znaju", rekao je Pereira.

"Ako ne žele direktno da razgovaraju s policijom, mogu anonimno da pošalju informacije mejlom ako će nam to pomoći da shvatimo što se dogodilo. Ovo je zločin koji uključuje nestanak deteta i nevezano za vašu kriminalnu prošlost, apelujem na vašu savest da nam pomognete da rešimo slučaj koji je zbunio celu Evropu, ali i šire", dodao je on.

foto: Profimedia

Gradonačelnik je takođe istakao da ne zna da li je Kristijan Bruknera odgovoran za nestanak devojčice. Rekao je i kako je region Lagos u kojoj se nalazi Praia da Luz, gde je Medlin nestala, sigurna destinacija za porodice sa malom decom.

Kurir.rs/Index.hr/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track