PEDOFIL ZVERSKI MUČIO I UBIO JOŠ JEDNO DETE? Osumjičeni za otmicu male Medlin pod istragom za još jedan zločin
Foto: Profimedia

kristijan brukner

PEDOFIL ZVERSKI MUČIO I UBIO JOŠ JEDNO DETE? Osumjičeni za otmicu male Medlin pod istragom za još jedan zločin

Planeta -

Muškarac koji je glavni osumnjičeni za otmicu Medlin Meken sada je pod istragom i za silovanje i ubistvo 13-godišnjeg dečaka u Frankfurtu, javljaju njemački mediji.

Kako piše Frankfurter Neuer Presse, Kristijan Brikner sada je potencijalni osumnjičeni i za ubistvo Tristana Brubaha u martu 1998. godine, prenosi Index.hr.

Brubahovo telo je pronađeno u prolazu poznatom kao Liderbah u blizini stanice voza u okrugu Hošst u gradu Frankfurtu.

Dečak je pretučen, zadavljen, silovan i mučen, navodi se u izveštajima. Uzrok smrti bio je dugi rez preko vrata, a telo mu je bilo unakaženo. Neki delovi tela su uklonjeni i nikada nisu pronađeni. Tristan Brubah je, kada je zverski mučen i ubijen, imao 13 godina.

foto: EPA

Frankfurter Neue Presse piše kako je policija izvestila da je ubica Tristanu odrezao testise te kako policija veruje da se radi o svojevrsnom trofeju za ubicu. Policija još uvek utvrđuje odgovara li to psihološkom profilu Kristijana Briknera, osumnjičenog za otmicu Medi Meken.

Troje tinejdžera tada je navodno videlo ubicu te su policiji dali opis koji je navodno sličan Brikneru.

Oko 3:20 sati, Tristana Brubaha je troje tinejdžera videlo živog u Frankfurtu, a desetak minuta kasnije su videli muškarca u prolazu kako nešto stavlja na platformu od betona i radi nešto s tim što je stavio na platformu.

foto: Profimedia

Tužitelji veruju da su tinejdžeri videli ubistvo, ali kako nisu shvatili što gledaju.

Godinu dana kasnije, u martu 1999. godine, Brubahov ranac je pronađen u šumi u Nidernhausenu, oko 25 kilometara od mesta zločina. U rancu je bila karta Nemačke na češkom jeziku.

Burbah nije govorio češki jezik pa se veruje kako mapa nije pripadala njemu. No zbog nje su istražitelji proširili istragu na Češku i Slovačku. Jasnih tragova nije bilo.

Glavni tužilac, Noa Kruger rekao je Bildu kako proveravaju ima li veze između ovih slučajeva.

"To nije neobično, rutinski je. Sled događaja i skica osumnjičenog iz Tristanovog slučaja mogla bi biti slična", dodao je.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track