Najnovije vesti

U AUSTRALIJI RASTE BROJ OBOLELIH OD KORONE: Pogoršava se stanje u državi Viktorija, moguće vraćanje mera (VIDEO)
Foto: EPA / Dan Peled

kovid-19

U AUSTRALIJI RASTE BROJ OBOLELIH OD KORONE: Pogoršava se stanje u državi Viktorija, moguće vraćanje mera (VIDEO)

Planeta

Druga po broju stanovnika u Australiji, država Viktorija razmatra ponovno uvođenje mera socijalnog distanciranja nakon što je u prethodna 24 sata korona virus potvrđen kod još 75 ljudi, koliko nije zabeleženo u jednom danu još od 11. aprila.

Porast broja novozaraženih izazvao je strah od drugog talasa epidemije u Australiji, u kojoj je u poslednjih nekoliko nedelja novih slučajeva COVID-19 bilo manje od 20 po danu.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, država Viktorija otpočela je sa masovnim testiranjem na korona virus, dok nadležni organi najavljuju da se razmatra ponovno uvođenje mera socijalnog distanciranja, prenosi agencija Rojters.

Država Viktorija je u maju otpočela sa ublažavanjem mera koje su uvedene mesec dana ranije kako bi se usporilo širenje korona virusa, dok je njihovo potpuno ukidanje bilo najavljeno za kraj jula.

S obzirom na to da su se restrikcije uvedene zbog pandemije negativno odrazile na ekonomiju Australije, premijer ove zemlje pozvao je savezne države da nastave sa ublažavanjem mera.

U Australiji je od početka pandemije korona virus potvrđen kod 7.767 ljudi, dok su od posledica COVID-19 do sada preminula 104 pacijenta. Aktivnih slučajeva zaraze trenutno ima 655, dok je od virusa izlečeno 7.008 ljudi.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...