Najnovije vesti

UHAPŠENA EPSTAJNOVA BIVŠA DEVOJKA I MADAM: Ćerka bogatog tajkuna podvodila maloletnice svetskim moćnicima
Foto: Profimedia

imala veliku ulogu u pedofilskoj mreži

UHAPŠENA EPSTAJNOVA BIVŠA DEVOJKA I MADAM: Ćerka bogatog tajkuna podvodila maloletnice svetskim moćnicima

Planeta

FBI je uhapsio Gilejn Maksvel, bivšu devojku i saradnicu američkog finansijera i osuđivanog pedofila Džefrija Epstajna.

Maksvelova je uhapšena u Bedfordu, u Nju Hempširu po optužnici da je zajedno sa Epstajnom seksualno zlostavljala maloletnice, a očekuje se da će se kasnije danas pojaviti na sudu.

Još od Epstajnovog hapšenja prošlog jula, Maksvelova se držala podalje od javnosti i dugo se nije znalo gde se nalazi.

Podsetimo, u avgustu prošle godine Epstajn je izvršio samoubistvo u maksimalno obezbeđenom zatvoru u Njujorku, mada mnogi smatraju da se radi o ubistvu.

Gilejn Maksvel bila je najmlađa od devetoro dece Roberta Maksvela, medijskog tajkuna i nekadašnjeg poslanika iz redova laburista. Pričalo se da mu je baš Gilejn mezimica, pa je jednu jahtu nazvao po njoj i dao joj fudbalski klub Oksford junajted na upravljanje.

Princ Endru i Virdžinija Roberts koja ga je optužila za zlostavljanje
Princ Endru i Virdžinija Roberts koja ga je optužila za zlostavljanjefoto: Profimedia

Maksvel je preminuo 1991. godine posle velikog skandala kada je otkriveno da je uzimao novac iz penzionih fondova svojih zaposlenih. Tačnije, 460 miliona dolara je bilo pronevereno, tako da je i Gilejn tada dospela u centar pažnje.

Uticaj i reputacija ove britanske porodice značajno su opali. Gilejn se preselila u SAD, a ranih 90-ih je upoznala Epstajna sa kim je počela da se zabavlja posle raskida sa jednim italijanskim bogatašem.

U početku je njihova veza bila romantična, ali je Gilejn uskoro Epstajnu postala dugogodišnji saradnik, osoba od poverenja i lični asistent.

Epstajn joj je kupio stan od 5 miliona dolara na Menhetnu, a redovno ga je pratila na njegovim putovanjima širom sveta. Postala je deo svetskog džet-seta, pa su je viđali u društvu Donalda Trampa i princa Endrua, svih onih koji se nalaze na spisku Epstajnovih klijenata.

foto: Profimedia

Mnoge devojke tvrde da je upravo Maksvelova imala zadatak da ih vrbuje za orgijanja i masaže sa Epstajna i njegovo bogataško društvo.

Navodno, najnovije optužbe sadrže dokumente od 2.000 stranica. Virdžinija Đufre Roberts tvrdi da ju je Maksvelova regrutovala da radi kao Epstajnova maserka kada je imala svega 15 godina. Kako navodi, Maksvelova je radila kao "madam".

Iako je Epstajn tu i tamo dospevao do suda zbog optužbi za navođenja na prostituciju i seksualno zlostavljanje, Maksvelova je vodila normalan javni život, a 2010. godine je čak prisustvovala venčanju Ćelsi Klinton, ćerke Bila i Hilari Klinton.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...