BRUTALNI NAPAD NA STARICU (80) U JUŽNOJ AFRICI: Pretukli je, opljačkali i ostavili bosonogu na -5 stepeni
Foto: Profimedia

horor

BRUTALNI NAPAD NA STARICU (80) U JUŽNOJ AFRICI: Pretukli je, opljačkali i ostavili bosonogu na -5 stepeni

Planeta -

Ima 80 godina, otmičari su je pretukli, opljačkali pa ostavili bosonogu, samo u spavaćici, usred ničega na -5 stepeni. Kobno? I za mnoge mlađe vrlo verovatno, ali ne i za Dalen van der Hoven.

A ta neverovatna priča ide ovako. Na njenoj farmi u Zastronu, koja se nalazi u južnoafričkoj provinciji Fri Stejt, četvorica otmičara napala su je u spavaćoj sobi. Zadali su joj nekoliko teških udaraca po glavi, ukrali novac, nakit, čak i oružje i potom njen Audi.

Potom su prešli granicu s Lesotom, rešili se žene i potom, 2,5 kilometra kasnije, zapalili automobil. Navodno jer više nije bio u voznom stanju.

Van der Hoven je preko stenovitog terena tražila pomoć i našla je u jednoj kolibi, a nakon nedelju dana u bolnici, lekari, koji su uspeli da zaustave unutarnje krvarenje, pustili su je na kućnu negu.

"Lekari su rekli da nikad nisu videli nekog tako jakog i hrabrog u tim godinama. Modrice na njenom licu sada izgledaju kudikamo bolje. Ona je inspiracija svima", rekla je ćerka Lize du Plesis.

Policija veruje da su svi otmičari državljani Lesota i da se tamo nalaze, dvojicu je pronašla i veruje da su povezani sa slučajem, no jedan je uspeo da pobegne nakon hapšenja.

S Dalen na farmi živi i njen sin Wali, ali koji u trenutku napada nije bio tamo. Poseduje i svoju farmu u blizini i već je krenuo u akciju povećanja bezbednosti i zaštite.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track