NAPAD NA SUDIJU KOJA RADI NA SLUČAJU DŽEFRIJA EPSTAJNA I MOĆNE BANKE: Sin upucan u srce, muž ranjen! (VIDEO)
Foto: Youtube/AP

slučajnost?

NAPAD NA SUDIJU KOJA RADI NA SLUČAJU DŽEFRIJA EPSTAJNA I MOĆNE BANKE: Sin upucan u srce, muž ranjen! (VIDEO)

Planeta -

Napadač obučen u kurira ubio je sina sudije Ester Salas u Nju Džersiju. Ona je prošla nepovređena, ali je njen muž u kritičnom stanju.

Muškarac odeven u radnika Fedeksa ubio je metkom u srce Danijela Anderla (20), studenta Univerziteta u Vašingtonu, a njegov otac Mark Anderl (63) je prebačen u bolnicu sa nekoliko prostrelnih rana. Salasova je uspela da preživi napad jer se tada nalazila u podrumu kuće. Nije poznato ko je tačno ubici bio meta i šta je bio njegov motiv.

Zbog posla kojim se bavi, i ranije je dobijala pretnje, ali je slučaj utoliko zanimljiviji znajući da je Salasova samo pre nekoliko dana preuzela slučaj Dojče banke u koji je umešan i pokojni kontroverzni pedofil Džefri Epstajn.

Naime, investitori su banku optužili da je pružala usluge klijentima "visokog rizika", poput Epstajna, tako učestvujući i u pranju novca. Kako navode, iako su postojali znaci da će Epstajn imati sumnjive isplate i uplate i druge mutne aktivnosti, banka se na to nije obazirala zbog čega je sada pristala da plati 150 miliona dolara kazne i tako priznala da je omogućila pedofilu da isplaćuje velike sume novca svojim "saradnicima" u pedofilskom lancu. Takođe, obavezala se da će sarađivati sa vlastima.

Kako se navodi, kada je banka prihvatila da posluje sa Epstajnom, već se znalo za njegovu pedofilsku mrežu i sve nedozvoljene radnje sa maloletnicama.

Ipak, ne mora da znači da je napad na sudijinu porodicu povezan sa ovim slučajem, ali su mediji istakli da će svakako biti zanimljivo videti kako će se dalje ova priča odvijati.

Kao federalni sudija, Salasova je učestvovala i u mnogim drugim značajnim slučajevima, posebno kada je reč o korupciji i finansijskom kriminalu. Ćerka je Meksikanca Jevrejina i Kubanke katolkinje, a prva je žena Latinoamerikanka koja je služila kao federalni sudija u Nju Džersiju.

Podsetimo, Džefri Epstajn je preminio prošlog leta u dobro čuvanom zatvoru u Njujorku. Iako je zvaničan izveštaj pokazao da se radi o samoubistvu, mnogi sumnjaju u to jer je pokojni milijarder bio povezan sa brojnim svetskim moćnicima koji su preko njega zlostavljali maloletnice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja