TRAMP PONOVO ŠOKIRAO SVET U NOVOM INTERVJUU: Pominjao slona i Bajdena, a posebno se obrušio na vojsku (VIDEO)
Foto: Youtube/Fox News

upečatljiv razgovor na foks njuzu

TRAMP PONOVO ŠOKIRAO SVET U NOVOM INTERVJUU: Pominjao slona i Bajdena, a posebno se obrušio na vojsku (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik SAD, Donald Tramp, dobro je poznat po izjavama koje često zaprepaste javnost, a sada je ponovo uspeo da šokira svet u najnovijem intervjuu za Foks njuz sa Krisom Volasom.

Između ostalog, rekao je da ga nije briga šta vojska ima da kaže o preimenovanju njenih baza i da je identifikacija slona bio jak dokaz njegove mentalne stabilnosti.

Intervju je već sam po sebi privukao pažnju jer je emitovan na Foks njuzu, mreži koja je od nedavno zahladila svoje odnose s Trampom. Tako je tokom razgovora u Beloj kući, rekao da nije veliki obožavalac te mreže.

"Biću iskren, nisam veliki obožavalac Foksa", rekao je Tramp nakon što ga je Volas upitao o "zajedljivim tvitovima" koje je o njemu pisao.

Volas je potom prikazao rezultate ankete na kojoj se vidi da je Tramp izgubio osam bodova od demokratskog kandidata Džoa Bajdena. Prošao je gore od Bajdena po pitanju reakcije na pandemiju, problema rasizma i rešenja za ekonomiju.

"Ne gubim na izborima, to su lažne ankete", odvratio je Tramp.

Predsednik SAD-a ne samo da je negirao podatke anketa već je i odbio da kaže hoće li prihvatiti rezultate predsedničkih izbora u novembru u slučaju da bude gubitnik.

"Videću. Ne, neću samo reći da. Neću reći ni ne, nisam ni prošli put", kazao je Tramp.

Zanimljivo je da u pomenutoj anketi 51 odsto anketiranih odgovorio da Tramp nije mentalno sposoban za tu funkciju, a 39 odsto da nije ni Bajden.

Tramp (74) je predložio da Bajden (77) odmah prođe kognitivno testiranje. Predsednik je, naime, prošle nedelje rekao kako je "s peticom položio" jedan test. Mnogi pretpostavljaju da se to odnosi na kognitivnu procenu iz 2018. Istu procenu prošao je i Volas (72).

"To nije neki težak test. Pokažu vam sliku i pitaju šta je na njoj, a na njoj je slon“, kazao je novinar. Tramp je na to rekao da Volas potcenjuje ovo testiranje koje koriste mnogi lekari.

"Kladim se da nisi mogao sve da rešiš. Poslednjih pet pitanja je vrlo teško", kazao je Tramp.

foto: Youtube/Fox News

Nakon što su se Amerikom raširili protesti protiv rasizma i policijskog nasilja, Pentagon je krenuo da razmišlja o preimenovanju vojnih baza koje nose imena konfederacijskih vođa.

"Ne zanima me šta kaže vojska. Ja bih o tome trebalo da donesem odluku", kazao je.

Intervju se dodatno zahuktao kada je počelo da se govori o pandemiji koronavirusa tokom koje se do sada zarazilo više od 3,7 miliona Amerikanaca, a umrlo njih 143.000.

Tramp je istakao da će ovaj virus u nekom trenutku "nestati".

"Videćete na kraju da sam u pravu. Nestaće. Ja ću to ponovo reći - nestaće i biću u pravu", kazao je.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube/Fox News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track