Najnovije vesti

ITALIJANSKI MEDIJI O KORONA VIRUSU: Nova žarišta u Evropi, zabrinjavajući podaci Španije i Balkana
Foto: EPA / OLIVIER HOSLET

pandemija

ITALIJANSKI MEDIJI O KORONA VIRUSU: Nova žarišta u Evropi, zabrinjavajući podaci Španije i Balkana

Planeta

Evropa se suočava sa novim žarištima kovida-19 i prema najnovijim podacima, države na jugu i istoku poput Španije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske su među najteže pogođenim pandemijom tog virusa, navode italijanski mediji.

U Španiji su, kako prenosi italijanski Sky Tg 24, zabeležena 224 žarišta virusa kovid-19, a broj zaraženih od početka krize sa tim virusom je premašio 314.000.

Španija je pre oko mesec dana ukinula vanredno stanje, međutim po drugi put je postala žarište kovida-19 u Evropi.

Prema poslednjim podacima, u Bosni i Hercegovini zabeleženo je 328 novi slučajeva pozitivnih na virus za 24 sata, čime je ukupan broj zaraženih do sada povećan na 9.115 u toj zemlji.

Najnoviji dnevni podaci govore o 1.030 novoobolelih u Rumuniji, što je rekordan broj zaraženih u jednom danu u toj zemlji od početka pandemije, a sa 40.163 pozitivnih slučajeva do sada ta zemlja je na prvom mestu po broju zaraženih na Balkanu, navodi Sky Tg24.

U Hrvatskoj je sa 108 novooboleliih za 24 sata broj dosadašnjih potvrđenih slučajeva kovida-19 povećan na 4.530 slučajeva, a sa dve nove žrtve na 125 umrlih od posledica tog virusa.

U Italiji, ranije najteže pogođenoj evropskoj zemlji virusom kovid-19 i nekadašnjem žarištu tog virusa na Starom kontinentu, zabeleženo je 280 novih slučajeva pozitivnih u poslednja 24 sata, a time je ukupan broj obolelih od tog virusa do sada povećan na 245.032, od kojih je 12.322 aktivnih slučajeva.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...