NAKON ODLUKE LONDONA O KARANTINU ZA TURISTE KOJI SE VRAĆAJU IZ ŠPANIJE, MADRID PORUČIO: Nova žarišta su pod kontrolom
Foto: EPA / JUAN HERRERO

kovid-19

NAKON ODLUKE LONDONA O KARANTINU ZA TURISTE KOJI SE VRAĆAJU IZ ŠPANIJE, MADRID PORUČIO: Nova žarišta su pod kontrolom

Planeta -

Reagujući na odluku vlade Velike Britanije da za putnike koji se u tu državu vraćaju iz Španije uvede obaveznu dvonedeljnu samoizolaciju zbog opasnosti od širenja korona virusa, vlasti u Madridu istakle su da je Španija bezbedna i za sopstveno stanovištvo i za turiste, kao i da su tamošnja nova žarišta COVID-19 pod kontrolom.

Vest o uvođenju obaveznog karantina za povratnike iz Španije šokirala je putnike koji se već nalaze na odmoru u Španiji, a slična je bila i reakcija britanske industrije aviosaobraćaja, koja to vidi kao težak udarac za svoje poslovanje, navodi BBC.

Odluka je na snagu stupila juče, manje od šest časova po objavljivanju, a britanska opoziciona Laburistička partija istakla je da je to izazvalo paniku među stanovništvom, i pozvala na pružanje podrške onima koji će po povratku u zemlju morati u karantin na dve nedelje, a pri tome nemaju garancije poslodavca da će za to vreme moći da rade od kuće.

Inače, odluka britanske vlade odnosi se na stanovnike Engleske, Velsa i Severne Irske, dok je Škotska o ovom pitanju odlučivala samostalno, ali je i njena vlada uklonila Španiju sa liste bezbednih zemalja, pa je samoizolacija za povratnike iz Španije obavezna i u Sskotskoj.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track