PUTIN U KORONA KONTROLI: Evo kako je reagovalo osoblje bolnice u Moksvi na pojavu ruskog predsednika (VIDEO)
Foto: Screenshot YT

iznenada

PUTIN U KORONA KONTROLI: Evo kako je reagovalo osoblje bolnice u Moksvi na pojavu ruskog predsednika (VIDEO)

Planeta -

Glavni lekar u infektivnoj bolnici u Komunarki, koja je među prvima u Moskvi počela da prima pacijente zaražene virusom korona,

Denis Procenko kaže da je poseta predsednika Rusije toj zdravstvenoj ustanovi bila totalno iznenađenje i za njega i za njegove kolege. U intervjuu za list "Rosijska gazeta" Procenko priča kako je tekao taj dan.

Obilazak "crvene zone" na Institutu "Sklifosovski" mi je bio u planu tog dana i zbog toga nisam imao vremena da se javljam na telefon. Tek kasnije sam video bezbroj propuštenih poziva, poruka. Zvao me je i gradonačelnik s kojim sam se dogovorio da se nađemo u bolnici, priča Procenko.

"U bolnici sam ugledao gradonačelnika, druge važne figure"kaže on.

"Rekli su mi: "Šta stojiš, idi dočekaj gosta". A onda je pred ulaz stigao "aurus" i tek onda sam shvatio", dodao je on.

Procenko dodaje da ni drugi lekari u bolnici ni medicinske sestre, koji su videli da je Putin na prijemnom odeljenju i odeljenju za reanimaciju, nisu znali da je to on. Tek su uveče iz vesti saznali ko je bio čovek u žutom zaštitnom odelu koji ih je pohvalio za napore koje čine.

Putin je bolnicu obišao u martu. Želeo je, kako je rekao, da se svojim očima uveri kakva je organizacija i kako sve funkcioniše.

Kurir.rs/Agencije Foto: Screenshot YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track