Sirijski ambasador: Meni i porodici prete smrću

Sirijski ambasador: Meni i porodici prete smrću

Planeta -
Bilo je nekoliko pretnji smrću protiv mene i još nekoliko sirijskih diplomata iz Saudijske Arabije, Katara i SAD", rekao je Džafari pred članicama Generalne skupštine UN

NJUJORK - Sirijski ambasador u Ujedinjenim nacijama Bašar Džafari izjavio je da on i članovi njegove porodice dobijaju pretnje smrću i da je o tome obavestio američke vlasti.

"Bilo je nekoliko pretnji smrću protiv mene i još nekoliko sirijskih diplomata iz Saudijske Arabije, Katara i SAD", rekao je Džafari pred članicama Generalne skupštine UN. On je to rekao pre nego što je skupšina u petak usvojila rezoluciju kojom se kritikuje neuspeh Saveta bezbednosti UN da okonča konflikt u Siriji i osuđuje sirijski režim zbog upotrebe teškog naoružanja.

Džafari je, takođe, istakao da je "ponosan da brani interese svog naroda protiv svih zavera", prenela je agencija AFP.On nije naveo kojim članovima njegove porodice se pretilo, a francuska agencija napominje da je njegova ćerka Šeherazada često u medijima od kako su izbili sukobi u Siriji.

Šeherezada Džafari (22) je navodno bila savetnik sirijskog predsednika Bašara Asada za zapadne medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track