ZAHUKTAVANJE PRED IZBORE U SAD: Bajdenova prednost se smanjila, Tramp staje rame uz rame svom protivniku
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT, EPA / Tasos Katopodis / pool

ISTRAŽIVANJE CNN-A

ZAHUKTAVANJE PRED IZBORE U SAD: Bajdenova prednost se smanjila, Tramp staje rame uz rame svom protivniku

Planeta -

Prema novom istraživanju Si-En-Ena, Donald Tramp staje rame uz rame predsedničkom protivniku Džozefu Bajdenu, koji je ranije uživao u ugodnom vođstvu. Anketa sprovedena u junu Bajdenu je davala prednost od 14 odsto, dok se ta brojka sada drastično smanjila.

Demokratski kandidat Džo Bajden vodi sa samo četiri procenta više na nacionalnom nivou, 50– 46, pokazuje anketa. U petnaest država, anketa bivšem potpredsedniku daje prednost od jednog procenta, Bajden ima 49, a Tramp 48 posto. Uzimajući u obzir i varijacije ankete, koje se kreću od 3,7 do 5 procentnih poena, predsednički kandidati su vrlo blizu.

Ovi brojevi su loša vest za Bajdena, koji je uživao znatno veću podršku u junu, kada mu je ranija anketa Si-En-Ena donela prednost od 14 poena nad predsednikom.

Što se tiče nacionalnih tema, Tramp vodi nad Bajdenom u ekonomskom pitanju, koje će verovatno zauzeti centralno mesto jer SAD nastavljaju da se bore sa masovnim otpuštanjima i nesigurnim poslovima.

Bivšem potpredsedniku se, međutim, više veruje kad je reč o spoljnoj politici, zdravstvu, rasnoj nejednakosti i odgovoru na epidemiju virusa korona.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track