MIŠEL OBAMA OPLELA PO TRAMPU: On je pogrešan predsednik, ovaj haos možemo da okončamo ukoliko budete glasali za Bajdena
Foto: Profimedia

bivša prva dama amerike

MIŠEL OBAMA OPLELA PO TRAMPU: On je pogrešan predsednik, ovaj haos možemo da okončamo ukoliko budete glasali za Bajdena

Planeta -

Bivša prva dama Mišel Obama nazvala je Donalda Trampa pogrešnim predsednikom SAD-a u kritičnom trenutku za ovu zemlju osvrnuvši se na njegove medijske istupe vezane za pandemiju koronavirusa. Dodala je da je imao više nego dovoljno vremena da dokaže da može biti na ovoj funkciji, ali da u tome nije uspeo.

The Guardian piše da je Mišel Obama ukazala na hitnost održavanja izbora u SAD-u tražeći od glasača da shvate da je presudno da Donald Tramp bude poražen.

"Ukoliko mislite da stvari ne mogu biti gore, verujte da mogu i u to ćete se uveriti ukoliko ne dođe do promene na predstojećim izborima. Ovaj haos možemo okončati ukoliko budete glasali za Džoa Bajdena isto kao da vaši životi zavise od toga", kazala je Obama.

Posebno se obratila biračima koji planiraju svoje glasove da daju nekim "trećim" kandidatima, što je 2016. godine, kako je navela, koštalo pobede Hilari Klinton.

"Trenutno nije vreme da uskratimo svoje glasove u znak određenog protesta ili igranja igre s kandidatima koji nemaju šanse za pobedu", dodala je.

Bivša prva dama se pozvala na svoj govor na konvenciji iz 2016. godine kada je rekla da je potrebno "uzdići se kada naiđemo na laž".

"Međutim, želim da budem jasna. Uzdići se ne znači pričati lepe stvari i obećavati ljudima kada naiđu na probleme, već suprotno. To znači odabrati teži, ali iskreniji put sve dok ne dostignemo krajnji cilj", poručila je Obama na prvoj noći konvencije Demokrata.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja